MHP’den "çatı aday" itirafı

MHP’den "çatı aday" itirafı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, muhalefetin cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanınmadığını belirterek, "Erdoğan’ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki y’li. Tanıdık da ne kârını gördük” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, muhalefetin cumhurbaşkanı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanınmadığını belirterek, "Erdoğan’ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki y’li. Tanıdık da ne kârını gördük” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de yaşanan terör eylemlerine dikkat çeken Yeniçeri, PKK’nın istediği zaman yolkesip, istediği zaman bu eyleme son verdiğini belirterek, PKK’nın gençlik yapılanması tarafından kapatılan Diyarbakır Bingöl Karayolunun yeniden trafiğe açıldığını, örgütün yol kenarında eylemlerini sürdürdüğünü açıkladı. Hükümetin bu yöndeki politikalarını eleştiren Yeniçeri, “Terör örgütü, kendisine verilen sözler ve talepleri yerine getirilmemesi halinde derhal harekete geçerek yolu kesecektir. AK Parti bu tutumuyla açıkça terör örgütünün eylemlerini meşru ve makulleştirmiştir. Bu egemen bir devlet adına utanılacak bir durumdur” dedi.

 

Tuzhurmatu, Telafer ve Kerkük’de büyük Türkmen dramı yaşandığını belirten Özcan Yeniçeri, AK Parti iktidarının Türk’e ve Türkmen’e gözünü kapattığını, yaşananlar karşısında gıda yardımını yeterli gördüğünü ifade etti. “Hükümeti Türkmenlerin sıkıştığı kapandan kurtulması için acilen harekete geçmeye ve gereken tedbirleri almaya davet ediyoruz. Hükümet bunu yapmadıkça her alınan Türkmen canından doğrudan doğruya hükümet ve Tayyip Erdoğan sorumlu tutulacaktır” diyen Yeniçeri, Irak’ın toprak bütünlüğünün Türkiye tarafından savunulması gerektiğini söyledi.

ÇATI ADAYIN SOYADI SORUN OLDU

Bir adayın herkesi memnun etmesinin beklenemeyeceğini, mutlaka itirazların olacağını söyleyen Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya konulan çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun soyadını söylerken zorlandı. İhsanoğlu yerine “İslamoğlu” ifadesini kullanan Yeniçeri, “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe ihtiyacı vardır” dedi. İhsanoğlu’nun yeterince tanınmamış olduğu eleştirisinin doğru olduğunu belirten Yeniçeri, “Uluslararası alanda tanındığı kadar Türkiye’de tanınmıyor. Ancak Ekmeleddin İhsanoğlu yıpranmamış bir adaydır” diye konuştu.

İhsanoğlu’nun AK Parti’nin hiç beklemediği bir isim olduğunu ifade eden Yeniçeri, “AK Parti’ye rakip ama düşman değil. AK Parti iktidarının bürokratı. İhsanoğlu’na karşı AK Parti yandaşlarının verdiği ilk tepki ona karşı siyaset üretmekte zorlanacaklarını göstermiştir” şeklinde konuştu.

Yeniçeri; bir gazetecinin “Sayın İhsanoğlu’nu çok iyi anlattınız ama soyadını yanlış biliyorsunuz” şeklinde hatırlatması üzerine esprili bir şekilde, “Biz Müslümanlaştırdık yani, zaten Müslüman. Ne kadar güzel, ihsan bağış anlamına geliyor, İslam ise kurtuluş anlamına geliyor. Kurtulmuş, bağışlanmış birisi. Ben kendisini çalışmalarından tanıyorum, çok iyi tanıyorum. Soyadı yazarken şey olmuş olabilir. Onu da kabul ediyorum. İşi getirip buraya takmak AK Parti’nin önünü açmak anlamına geliyor. Tanınmıyor, Erdoğan’ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki y’li. Tanıdık da ne karını gördük. Yarın sizi de tokatlayacak. Bir yok çekin, ‘yuh çektin mi tokadı yersin’ diyor” dedi.