Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MHP’de sular durulacak mı?

Meral Akşener gelirse MHP uçacakmış.. MHP’nin oyu %25’e çıkacakmış.. Kimden alacak bu oyu, AK Parti’den mi, CHP’den mi! Geçelim bunu.. Peki BBP ile birleşebilir mi? Bu iddialara karşı BBP’den sert bir açıklama geldi.. BBP ile bile birleşemeyecek bir MHP kimle uzlaşabilir ki!

Bu hesaplar çoğu zaman tutmaz.. Evdeki hesap çarşıya uymaz.. Yine de büyük konuşmamak gerek, “olmaz olmaz deme, olmaz olmaz!” denmiştir..

Bana kalırsa, MHP’nin başına kim gelirse gelsin bir sonuç alınmaz.. CHP de, MHP de, HDP de kullanım süresini doldurdu.. Bu partilerin başına kim gelirse gelsin, 3’ü de tasfiye sürecine girecek. Sonuçta derin bir el devreye girip Özal’ın ANAP’ı gibi, dört eğilimi toplayıp, yeni bir siyasi oluşum gerçekleştirmeye çalışacak..

Her 3 parti de bu şekilde yollarına devam edemez. Kim gelirse gelsin, yine aynı sonuçla karşılaşırlar.. Onlar için “Tarihin sonu”.

Muhalefet partileri için tarihin sonu.. Bu durumda yeni siyasi oluşumlar, çatı hareketleri gündeme gelebilir.. Birileri bütün umudunu AK Parti’nin bölünüp parçalanmasına bağlamış durumda. AK Parti bölünmeden Türkiye bölünmeyecek..

Kimse Türkiye’den vazgeçme lüksüne sahip değil. Herkes Türkiye’yi yanına almak istiyor. Ama kimse “Hayır” diyebilen bir Türkiye istemiyor..

Türkiye’nin çok zayıf duruma düşmesi, Türkiye’yi ele geçirmek isteyenler arasında kanlı hesaplaşmalara sebeb olabilir. Bu da Türkiye üzerinde hesabı olanları zor durumda bırakabilir..

AK Parti’yi bölmeye çalışanların oluşturdukları ortam, muhalefet partilerini boğuyor.. Bunların hiçbiri iktidara hazır değil.. Konjonktürel olarak, muhalefetin dağınıklığı AK Parti’nin işine yarıyor..

Şu dokunulmazlık konusu da AK Parti’nin işine yarıyor.. Açılan soruşturma sayısına bakın, soruşturma açılan kişi sayısına bakın, lider seviyesinde bakın, sonuçta en temiz parti yine AK Parti..

Elbette bu AK Parti’de kirli kimse yok anlamına gelmiyor.. AK Parti’de de her çeşit adam var.. Yani AK Parti’de de AKP’liler var.. Zaten muhalefetin umudu da AK Parti içindeki AKP’liler..

MHP gün geldi DSP ile birlik olup Apo’yu ipten aldı. Gün oldu CHP ile Ergenekon kardeşliğinde buluştu. Gün oldu soğuk savaş günlerinde Amerikan kampında yer aldı. Gün oldu Paralel yapı ile kol kola girip AK Parti’ye karşı “Ekmel koalisyonu”nda yer aldı..

CHP de öyle.. Cumhuriyet gazetesini hatırlayın, Hitlerci oldular, Amerikancı oldular, solcu, sosyalist oldular, dindar oldular, laikçi oldular, Paralel oldular, sermayenin himayesine girdiler, olmadıkları ne kaldı ki! Bu yapıda herkes “U Borusu” gibi birbirine benziyor..

CHP de, MHP de, HDP de sun’i teneffüsle yaşatılıyor.. Sosyolojik bir tabanları yok.

Şöyle ya da böyle nisan ayını bitirdik.. 1 Mayıs, 15 Mayıs derken 19 Mayıs, 27 Mayıs, 29 Mayıs.. 24 Mayıs’ta mesela “Dünya İnsani Zirvesi” yapılıyor, TİKA tarafından. Dünyadaki insani yardımlaşma konusunun ele alınacağı. Ev sahibi Türkiye.. 6 Haziran’da Ramazan başlıyor. Nisan ayı ile 3 Aylar başlamış durumda.. Birileri ortalığı yangın yerine çevirmeye çalışıyor.. Muhalefet de yangına körükle gidiyor sanki.. Ulusalcısı, Paraleli, PKK’sı, PYD’si, ASALA’sı, Esed’i, komünisti, IŞİD’i hepsi aynı safta savaşıyor Türkiye’ye karşı..

Sağcısı da, solcusu da, Alevi’si de, Sünni’si de oynanan oyunu gördü. Öfkesi aklını zail edenler hariç herkes işin farkında.. Onun için de hainlerin evde yapılan hesapları çarşıya uymuyor..

Ama sonuç ne olursa olsun, MHP bölünüyor.. Daha önce verilen kongre kararından sonra tedbiren kongre kararı durduruldu.

 MHP’den yeni bir parti daha çıkar mı, onu da göreceğiz. Eskide kalmayan, yeniye gitmeyenlerin rotası ne olur onu da göreceğiz.. Bir kısmı bağımsız kalabilir, ama birileri de bir yerlere gidebilir.. Belki BBP ayrılanların bazılarının yeni adresi olabilir..

MHP içinde bir yandan hukuk mücadelesi, öte yandan siyasi hesaplaşma bütün şiddeti ile devam ediyor. Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinden birinden iptal, birinden de tehiri icra kararı alınması ile durum daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Akşener bu hakimleri HSYK’ya şikayet etmeye hazırlanıyor..

Bu son olaydan sonra MHP’den çözülme hızlandı.. Parti bir yandan dağılma bir yandan da bölünmenin eşiğine geldi.. MHP, BBP ve SP’den kopan grublar AK Parti’ye yöneldi.

Paralel yapının AK Parti’ye ve CHP’ye ilgisi her iki partide de ciddi rahatsızlıklara sebeb oluyor.. MHP ve CHP’nin içine düştüğü durum kamuoyunda alay konusu olmaya başladı.. Birileri MHP’nin başına Sedat Peker’i önerirken, CHP’nin başına Ali Koç’u öneriyorlar..  CHP gibi sol bir partiye kapitalist bir patron iyi gider. Cumhuriyet gazetesi de artık TÜSİAD, TİSK’e filan devredilmeli, oldu olacak! HDP de artık bundan sonra Kürt Yahudileri, Pakradunlarla filan ittifak kurar herhalde. ASALA ile de bir temas kurarlarsa bu iş tamam olur.

Selâm ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 755 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar