MHP'de Aksaçlılar' Devrede

MHP'de Aksaçlılar' Devrede

MHP’de 1 Kasım’da alınan sonuçtan memnun olmayan muhalif gruplar ...

MHP’de 1 Kasım’da alınan sonuçtan memnun olmayan muhalif gruplar kongrenin toplanması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin karşısına çıkacak aday arayışını sürdürürken, MHP Genel Merkezi kongre endişesi taşımıyor.
 
Ülkücü hareket içinde geçmişte önemli görevler üstlenen ‘aksaçlılar’ devreye girdi. Aksaçlılar, Ülkü Ocakları kadroları, eski ve yeni milletvekillerinin içinde bulunduğu grupların Meral Akşener, Sinan Oğan’ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı da ikna etmeye çalıştığı öne sürülüyor. Bu üç isim sessizliğini korurken, kulislerde Akşener’in yaptığı görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yaparak adaylık yarışına girebileceği iddia ediliyor. Partinin gidişatından rahatsız olarak çıkışta bulunan ancak diğer adaylara destek de verebilecek olan kişiler arasında Süleyman Sazak, Musavvat Dervişoğlu, eski Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın’ın isimleri geçiyor. Partinin aksaçlılar grubunda yer alan  ’nun da bazı Türk Ocaklı isimlerle birlikte çalışma yaptıkları belirtiliyor. Daha önce Bahçeli’ye karşı aday olan, bin oyla Trabzon’da milletvekilliğini kaybeden Koray Aydın’ın ise nasıl bir tavır sergileyeceği henüz net değil.
 
Ocak’tan destek
 
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, eleştirilere hedef olan Bahçeli’ye destek vererek, “Liderimiz, büyüğümüz, şanımız, şerefimiz, namusumuz, onurumuz, Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Davamıza ve liderimize, sadakatimiz, samimiyetimiz, bağlılığımız her zamanki gibi en üst düzeyde olacaktır. Bu düstura aykırı hareket edenlerin feriştahına taviz vermeyeceğiz. Tavrımız net ve sert olacaktır!” dedi. 
 
‘Bırakın artık’
 
MHP’nin 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Bahçeli’ye, “Artık bırakın, camianın sabrı kalmadı” çağrısı yaptı. Yalçın, yaptığı değerlendirmede, 34 yaşında milletvekili olduğunu ve bundan dolayı Bahçeli’ye hep minnet duyacağını belirtirken, seçim sonuçlarının MHP açısından oldukça yaralayıcı olduğunu kaydetti. 
 
MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak da MHP’nin sadece Aydın değil ülke genelinde oy kaybı yaşadığına dikkat çekerek, MHP’nin başarıya ulaşması için köklü bir değişimin şart olduğunu belirtti. Akbudak, “Sonuçların bu şekilde çıkmasından sorumlu olanların istifa etmesi gerekir” diye konuştu.