MHP, BDP ve CHP Anlaştı

MHP, BDP ve CHP Anlaştı

MHP ve BDP, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması çağrısına destek vereceklerini açıkladı.

Fezlekelerle ilgili muhalefet harekete geçti.

CHP, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde tatile giren TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için imzaları topladı. 3 partinin ortak hareket etme kararıyla 'toplantı yeter sayısına' da ulaşıldı.

Olağanüstü toplantı sürecini yürüten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yaptığı açıklamada temaslar sonucu MHP'den de olağanüstü toplantı için olumlu yanıt aldığını söyledi.

Hamzaçebi, BDP'yle de temasa geçtiğini, BDP'lilerin olağanüstü toplantı konusunda CHP'nin talebini "inceleyelim" dediklerini, ancak kendisine BDP'den henüz dönüş olmadığını söyledi.

BDP KATILIYOR

Hamzaçebi'nin açıklamasından sonra BDP kararını verdi. BDP'den yapılan açıklamada CHP'nin çağrısına destek verileceği kaydedildi. BDP'li Pervin Buldan da CHP'nin çağrısını destekleyeceklerini ve Meclis'te olacaklarını söyledi.

BAĞIMSIZLAR DA DESTEKLİYOR

Hamzaçebi, ayrıca "bağımsız vekillerle de temasa geçtim. Henüz tümüyle görüşme fırsatım olmadı. Ama şu ana kadar görüştüklerim, toplantı için TBMM'ye geleceklerini söylediler" dedi.

MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu da CHP'nin önerisine destek vereceklerini söyledi.

TEK GÜNDEM MADDESİ: FEZLEKELER OKUNACAK

TBMM'nin toplantıya çağrılması için 110 vekilin imzası gerekiyor. CHP'nin TBMM'nin toplanması çağrısında tek bir gündem maddesi olacak;

Eski Bakanlar, Muammer Güler, Egemen Bağış, Zafer Çağlayan hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekelerin Genel Kurul'da okunması.

Eğer toplantı gerçekleşirse, TBMM Genel Kurulu'nda "toplantı yeter sayısı" olan 184 vekil aranacak. Bu sayıya da ulaşılırsa, TBMM Genel Kurulu'nda fezlekeler okunacak. Ardından Meclis yeniden tatile girecek.

CHP-MHP YETİYOR

TBMM Genel Kurulu'nun toplantı yapabilmesi için 184 vekilin o anda toplantı salonunda hazır bulunması gerekiyor. Bunun için, CHP ve MHP'nin katılımı yeterli oluyor. CHP'nin halen 134 milletvekili, MHP'nin ise 52 milletvekili var. Bağımsızların da katılması halinde, toplantı yeter sayısına rahatça ulaşılıyor.