Mezarını Bile Gasp Ederek Almış

Mezarını Bile Gasp Ederek Almış

Beyrut kasabı oalrak bilinen Şaron'un gömüldüğü çiftliğin arazisinin sahibi, elinde tapu olduğunu ve İsrail mahkemelerinde dava açtığını söyledi

Gazze'de, yedi yıllık komadan sonra ölen İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze töreniyle eş zamanlı askeri geçit töreni düzenledi. Mısır'daki bir Gazzeli ise Şaron'un gömüldüğü arazinin kendisine ait olduğunu açıkladı.
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakan İsmail Heniye, törende yaptığı konuşmada, "Bu tören tek düşmanımız olan İsrail'e gönderilmiş bir mesajdır. İşgalci İsrail dışında ne yerel ne de bölgesel bir düşmanımız vardır. Güvenlik güçlerimiz, tüm Filistini kurtaracak çekirdek gücümüzdür" dedi.
Gazze İslam Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hani El-Besus ise böyle bir törenin, Şaron'un cenazesiyle eş zamanlı düzenlenmesinin, Hamas'ın "psikolojik açıdan" İsrail'e güçlü bir mesaj vermek istemesinden kaynaklandığını savundu.
ŞARON'UN ÇİFTLİĞİ GAZZELİ BİRİNE AİT
Bu arada Mısır’da yaşayan bir Gazzeli, Şaron’un gömüldüğü çiftliğin arazisinin kendisine ait olduğunu belirtti.
Çiftlik arazisinin kendisine ait olduğu ispatlayan her türlü belgeye sahip olduğunu kaydeden Gazzeli Fayez Selim Süleyman El Zerbavi, dedelerinin söz konusu araziyi 1920’li yıllarda satın aldığını açıkladı. Zerbavi, 1948’de işgalin başlamasıyla topraklarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Srail Mahkemeleri’nde konuyla ilgili açılmış fakat henüz sonlanmayan davaları olduğunu belirten Zerbavi, belgeleri Mısır Dışişleri Bakanlığı’na da sunduğunu söyledi