Metiner'den HDP'ye tavsiye: Terk etmeliler!

Metiner'den HDP'ye tavsiye: Terk etmeliler!

Mehmet Metiner çözüm süreciyle ilgili olarak HDP ve Kandil'e uyarı niteliğinde bazı tavsiyelerde bulundu.

Çözüm süreci türbülanstan çıkıyor. Çıkmalı. Aksi takdirde herkes kaybeder. En başta da Kürtler. Artık bir daha Kürt Mehmet’in de Türk Mehmet’in de kanı akmamalı. Anneler ağlamamalı. Sağlanan barış ve huzur süreci bozulmamalı. Kim ki siyasi ve örgütsel iktidarları için kanın akmasını sağlayacak adımlar atarsa kaybeder."
Bu sözlerin sahibi AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’tan gelen açıklamaları oldukça önemsiyor. 
METİNER: HDP ŞIMARIK, AZGIN, KÜSTAH VE TEHDİTKAR DİL TERK EDİLMELİ
Bir tür öz eleştiri niteliğindeki bu açıklamaların artık yeni dönemin siyaset diline evrilmesi gerekiyor. Çözüm sürecinin dilini yaralayan şımarık, azgın, küstah ve tehditkar o eski dil terk edilmeli, şeklinde açıklamada bulunan Metiner, kamu düzenini bozan davranışlardan kaçınılmalı. HDP kendini yeni Türkiye’nin partisine ve çözümün ruhuna uygun hareket eden bir siyasal aktöre dönüştürmeli. Bunu söylemek, HDP’nin içişlerine müdahale biçiminde yorumlanırsa yanlış çıkarımlar ekseninde süreci sabote edecek sekter siyaset devreye girer, dedi. 
"ÇÖZÜM SÜRECİ BİREYSEL ŞOVLARA KURBAN EDİLMEMELİDİR"
İmralı'ya giden heyetten bir üyenin sanki Hükümet İmralı’ya kimin gidip gitmeyeceğine müdahale ediyormuş gibi bir algı oluşturarak, “Heyet üyelerine Öcalan karar verir, Hükümet karar verirse kabul edemez!” biçiminde sürece zarar veren gereksiz ve sorumsuz açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Metiner, hükümetin isimlere yönelik bir müdahale söz konusu değilken böyle bir algı üzerinden suçlayıcı ve dayatıcı bir dil kullanmak çözüm sürecine zarar veriyor. Çözüm süreci bireysel şovlara kurban edilmemelidir, açıklamasında bulundu. 
METİNER'DEN HDP'YE TAVSİYE
Çözüm sürecinin hızlanması için HDP'nin söylemlerini değiştirmesinin şart olduğunun altını çizen Metiner, HDP'nin nasıl hareket etmesi gerektiğini de şu sözlerle açıkladı:
"HDP’nin kendini aracı olmaktan çıkartıp çıkartmayacağı biraz da kendisine bağlı. İmralı ve Kandil arasında postacılık yapmak yerine çözüm sürecinin başarısı için gerekli politikaları İmralı ve Kandil nezdinde dile getiren bir HDP’ye ihtiyaç var. Yani irade sahibi bir HDP’ye ihtiyaç var. Yok, ben aracılık yapmaktan öte bir şey yapmam diyorsa, o zaman aracılık rolünü barışa ve çözüme katkı sağlayacak bir zeminde sürdürmeli."
"KANDİL DERS ALMALIDIR"
Açıklamasında Kandil'e de mesaj yollayan AK Partili Metiner, Kandil, kendisini Türkiye’ye karşı kullanmak isteyen güçlerin oyununa gelmemeli. Türkiye’nin dostluğunu tercih etmeli asıl. Bu kırılgan dönemlerde ortaya konulan tavırlar çok belirleyicidir. Baba Barzani’nin akıbetinden Kandil ders almalıdır. Kendini Türkiye’ye karşı kullandırtan bir PKK çözüm sürecini zehirler, ifadelerini kullandı. 
Çözüm süreci konusunda AK Parti hükümetinin samimi ve kararlı olduğunu dile getiren Metiner, süreci enfekte edecek oluşuma izin vermeyeceklerini belirtti.
Kaynak : Haber7