Metin Yüksel, Şehadetinin 39. Yılında Etkinliklerle Anıldı (Foto)

Metin Yüksel, Şehadetinin 39. Yılında Etkinliklerle Anıldı (Foto)

23 Şubat 1979 günü Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışında şehit edilen Türkiye İslami Hareketi’nin öncü isimlerinden Fatih Akıncıları Başkanı Metin Yüksel İslami STK’ların oluşturduğu ”Şehit Metin Yüksel Platformu” tarafından etkinliklerle anıldı.

23 Şubat 1979 günü Fatih Camii’nde Cuma namazı çıkışında şehit edilen Türkiye İslami Hareketi’nin öncü isimlerinden Fatih Akıncıları Başkanı Metin Yüksel İslami STK’ların oluşturduğu ”Şehit Metin Yüksel Platformu” tarafından etkinliklerle anıldı.

İlk olarak 23 Şubat 2018 cuma günü Öğle namazına müteakip Fatih Camii’nde şehit edildiği noktada kalabalık bir kitlenin katılımıyla ilk program gerçekleştirildi.

Hafız Ebubekir Aslan’ın okuduğu Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Grup İslami Direniş marşlarını söyledi.

 

Daha sonra Platform adına Muhammed Deniz tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Ardından yürüyüş korteji oluşturularak tekbir ve sloganlarla Fevzipaşa Caddesi üzerinden şehidin Edirnekapı’daki kabrine gidildi.

Okunan Kuran’ı Kerimin ardından şehidin yakın arkadaşı Mehmet Ali Tekin Şehit Metin Yüksel ile anılarını anlattı.

Basın açıklamasının tam metni:

Bismillahirrahmanirrahim

“Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin,tersine onlar diridirler ama siz farkında değilsiniz.”(Bakara-154)

“Müminlerden öyle erler vardır ki Onlar Allah’a verdikleri sözde durdular; Kimisi adağını yerine getirip şehit oldu. Kimisi de şehit olmayı bekliyor. Onlar Allah’a verdikleri sözü asla değiştirmediler” (Ahzab 23)

Şehitler ki,onlar zamana şahitlik eden tanıklardır.

Zulme,İsyana,Tuğyana,Şirke karşı verdikleri onurlu mücadele ve ödedikleri bedelleriyle hak ve batılın ayrılmasında en belirleyici unsur olmuşlardır.

İnsanlığın ve Ümmetin damarlarına akan kan olan aziz şehitlerimiz yolumuzun ışığı gözümüzün nurudur.

Şehit; hayatını Allah yolunda feda eden insandır.

Şehit tevhide şahitlik eden ve bu şahitliğini canını feda ederek, ispatlayan kişidir. Onun için şehitlerin şahitlikleri ebediyen devam eder, çünkü onlar tevhide şahitlik etmekle ölümsüzlüğe ulaşmışlardır.

Kıymetli bacı ve kardeşlerimiz,

Bugün burada İslami Hareketin öncü isimlerinden Metin Yüksel’in şehadet yıldönümü vesilesiyle bir araya geldik.

Bu kutlu şahadetin tanıkları ve takipçileri olma azim ve kararlılığındaki insanlar olarak Metin Yüksel’in yolunu sürdüreceğimizi bir kez daha ilan etmek için toplandık.

23 Şubat 1979 günü İslami Hareketin genç ve öncü ismi Metin Yüksel işte tam burada, bir Cuma namazı çıkışı şehit edildi. 21 yılı bile tamamlayamayan hayatı, hepimize aydınlık yarınlar armağan ederek, Tevhid ve adalet mücadelesinde bizlere inkılapçı ıslahçı ve ümmetçi bir çizgiyi, miras bırakarak işte şu soğuk taşlara uzanmış halde son buldu.

Şehit Metin Yüksel Cuma namazını kıldıktan sonra cami avlusunda, namaz çıkışında şehit edildi.

O “Şehadet Bir Çağrıdır, Tüm Nesillere Ve Çağlara” diyerek Allah’a verdiği sözü yerine getirmişti. Tevhide olan şahitliğini hayatı ile taçlandırmıştı.

Şehit Metin Yüksel şahadeti ile bizlere Tevhidin zulme haksızlığa karşı bir direniş olduğunu, zulümlerin yeryüzünden kalkması için yegane yolun, Allah yolunda mücadele etmek ve bu uğurda ölmek olduğunu, öğretti.

Şehidin o pak ve temiz kanı Bedir şehitlerinin,Kerbela şehitlerinin, Filistin şehitlerinin kanı ile buluştu. Ve Kanın kılıca galip geleceğini bir kez daha gösterdi. Şehit Metin Yüksel’in şahadeti bizlere 39 yıldır zulme ve zalimlere karşı direnişi öğretmeye devam ediyor.

Öyle ki 15 Temmuz 2016 Gecesi Ölüm kusan tankların,helikopterlerin,uçakların önlerinde etten bir duvar ören direnişçi halkımız Şehidimizin”En büyük ibadet Hakkı müdafaa etmektir”şiarına ses vererek küresel güçlerin kuklası olmuş hainlere gereken cevabı vermiştir.

Her biri gökyüzünde parlayan yıldızlar gibi olan şehitlerimizden biridir Metin Yüksel.

Şehid Metin Yüksel Mücadeleci kimliğinin yanında Türkiye Müslümanlarının İslam’ın özüne dönüş mücadelesinde çok önemli bir rol de üstlenmiştir.

1976 yılında Fatih Akıncılar Derneğini kuran Metin Yüksel ve arkadaşları “ sınırsız, sınıfsız İslam toplumuna doğru” sloganıyla emperyalizmin en büyük silahı Kapitalizme ve milliyetçi anlayışa karşı çıkmış. Ümmetçi bir çizgiyi çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuşlardır.

Bizler, Şehit Metin Yüksel’in misyonunu sahiplenen, yolunu derinleştirerek sürdürmeye niyet etmiş Müslümanlar olarak büyük bir meşale gibi hakikati işaret eden bu şahadeti anlamak için her sene bir araya geliyoruz.

Metin Yüksel’in şahadetine tanıklık etmek; her şeyden önce hayatımızı bütün tağutlardan, firavunlardan, müstekbirlerden berî kılıp mutlak hükümranlığın sahibi olan Rabbimize adamaktır.

Metin Yüksel’in şahadetine tanıklık etmek, Arakan’dan Filistin’e bütün yeryüzünün ve Ümmet coğrafyasının tüm acılarından,mazlum ve mustazaf coğrafyalardan sorumlu olma bilincidir.

Metin Yüksel’in şehadetine tanıklık etmek,  Kudüs’ü ve Kudüslerimizi her türlü ihanetten korumak, İşgalci Siyonist İsrail’in meşrulaştırılmasına karşı durarak, denizden nehire bütün Filistin’in özgürleşmesi için direnmektir.

Metin Yüksel’in yolu ıslahçı ve inkılapçı bir yoldur. Düşmanları için bile adalet diyen bir yoldur. Zalimlere karşı izzetli onurlu ve dik duran bir yoldur. Ama ben Müslümanlardanım diyen herkesi mezhebi ırkı ne olursa olsun kardeşçe kucaklayan bir yoldur.

Bu yol kalplerimizden, coğrafyamızdan geçerek Özgür Kudüs’e varır. Ümmetin evlatlarını, bir bütün halinde kucaklayarak vahdete ve İslam birliğine varır. İnsanlığı zulüm ve zalimlerden âzât ederek Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın önünde kulluk bilinciyle eşitler.

İşte Metin Yüksel’in şehadetine tanık olan bilinç bu bilinçtir.

Emperyalizme,acımasız kapitalizme,siyonizme,yozlaşmaya,çürümüşlüğe,aziz İslam dininin adı kirletilerek işlenen cinayetlere ancak bu bilinçle karşı durabileceğimizin farkında olmalıyız.

Sonuç olarak Metin Yüksel şahadet tacını giymeyi herkesten daha fazla hak etmiş, şahadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara mesajını bırakarak rabbine geri dönmüştür.

Değerli kardeşlerimiz

Bugün onun mücadele anlayışına dünden daha çok ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.

Şehit Metin Yüksel’in şehit olduğu bu yerde Şehidimiz Metin Yüksel’in “Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara” şiarını bir kez daha tekrar ederken yoluna olan sadakatimizi ve ahdimizi yeniliyor, Şehidimize ve tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Selam olsun hakikate tanıklık yapanlara!

Selam olsun tağutu reddedip Âlemlerin Rabbine teslim olanlara

Selam olsun tefrikaya karşı çıkarak İslam kardeşliği ve İslam birliği şiarını yükseltenlere

Selam olsun Özgür Kudüs’e ve Özgür Kudüs sevdalılarına

Selam olsun kanın kılıca galip geldiğinin ispatı olan tüm şehitlere

Ve Selam olsun Şehit Metin Yüksel’e…

                                                                  Şehit Metin Yüksel Platformu