Metin Uca İslamiyetle  Dalga Geçti

Metin Uca İslamiyetle Dalga Geçti

Televizyoncu Metin Uca, Twitter hesabından paylaştığı resim üzerinden Hazreti İbrahim ve oğlu Hazreti İsmail'in başından geçen kurban kıssasıyla dalga geçti. İslam dininin değerleri hakkında hadsiz yorumlarda bulunan Uca'ya tepki yağdı

2016'ya sayılı günler kala televizyoncu Metin Uca, yılbaşı ile ilgili bir fotoğraf paylaşarak hadsiz yorumlarda bulundu. Alperen ocaklarına bağlı bir grup gencin, üzerinde yılbaşı kutlamalarına tepki niteliğinde yazının bulunduğu pankartlı fotoğrafını Twitter hesabında paylaşan Uca, fotoğrafa hadsiz bir yorum getirdi.

“Yozlaşmaya hayır! 7 Hristiyan bir danaya ortak olmadıkça; çam ağacı süslemem" yazılı pankartı paylaşan Uca, “Oğlunu kesene gökten koç gelmesi akılcı gerçekçi ve normal ama çatıdan hediye bırakması tuhaf öyle mi?" diyerek İbrahim peygamberin oğlu İsmail peygamberin kurban edilmesi ile dalga geçti.


Metin Uca 2007 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koymuştu.

Kur'an-ı Kerim'de İsmail kıssası

Kur'an-ı Kerim'de Sâffât suresinin 100. ayetinde İbrahim aleyhisselamın “Rabbim, bana salihlerden olacak bir evlat nasip eyle” şeklindeki duası üzerine 101. ayette bu duasının kabul edildiği ve kendisine yumuşak başlı, uysal (halim) bir çocuk bahşedildiği belirtilir. Duasına karşılık kendisine ihsan edilen İsmail aleyhisselam'ı Allah celle imtihan için kendi yolunda kurban etmesini istemiş,102. ve devamı olan ayetlerde bu çocuğun kurban edilmesi ve neticesinde hem çocuğun hem de İbrahim aleyhisselamın imtihanı başarı ile geçtikleri anlatılmaktadır.