Metin Feyzioğlu CHP'de aday olmayacak

Metin Feyzioğlu CHP'de aday olmayacak

CHP Genel Başkan adaylığı için ismi geçenlerden Metin Feyzioğlu, demokratik ortamın oluşmadığını, kongrenin göstermelik olduğunu savunarak aday olmayacağını açıkladı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP kurultayın aday olmayacağını açıkladı. Feyzioğlu, kurultayın demokratik şartlarda geçmeyeceğini, göstermelik olduğunu savunarak aday olmayacağını söyledi.

Hürriyet'e konuşan Feyzioğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

Siyasi sorumluluğun gereği olarak kurultaya gidiliyor ama 15 gün içinde apar topar. Ne toplumda ne de parti teşkilatında bu seçim yenilgileri doğru düzgün tartışılıyor. Kurultaydan önce ciddi tartışmaların olması gerekir. Halk Partisi tüzüğüne göre bunların önce tartışılacağı yer küçük kurultaydır.

Bu, ‘Siyasi sorumluluğu üstlenirim’ cümlesi Sayın Genel Başkan’ın ağzından çıktığı için ‘Gereğini yapıyorum’ şeklindedir. Göstermelik bir kurultaydır, baskın bir kurultaydır. Birleştirmeye yarayacak bir kurultay değildir. Demokratik şartları oluşturulmamış bir kurultayda aday olmanın, ortaya çıkmanın, bölmenin anlamı yoktur. Ben bölen birisi hiç olmadım, burada da olmam. Süreç demokratik işlemiyor.

Ben demokratik şartları oluşmamış bir kurultayda aday değilim. Nitekim bizim siyasi hastalığımız tam da burada. Türkiye’de demokrasinin çok ağır yaralı olduğunu söyleyen bir siyasi parti kendi içinde son derece antidemokratik bir süreç işletiyor. Dolayısıyla inandırıcı değil. Böyle bir kurultayın derde deva, yaraya merhem olacağına inanmıyorum.