Meteorolojiden Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteorolojiden Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin Doğusu, Batı Karadeniz ve İçanadolu'nun bazı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Bu gece Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yerel kuvvetli yağışlarla ilgili bilgi verildi.
Açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinde Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Bolu ile yarın Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Karabük, Bolu ile Zonguldak ve Bartın'ın iç kesimleri), Ankara, Kırıkkale ve Sakarya'nın doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.
Sağanak yağışa bağlı sel ve su baskını görülebileceği ifade edilen açıklamada, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama gibi durumlara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.
Kaynak: AA