Metehan Demir'in Hürriyet'le ilişkisi kesildi

Metehan Demir'in Hürriyet'le ilişkisi kesildi

İnternete düşen ses kayıtlarında dini kavramlarla dalga geçtiği iddia edilen Gazeteci Metehan Demir'in Hürriyet gazetesindeki köşesi kaldırıldı

Hürriyet Gazetesi'ni Eski Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Metehan Demir'in gazetesiyle ilişiğinin kesildiği belirtiliyor. Gazetenin Ankara temciliği 2013 yılının sonlarına doğru elinden alınan Demir'in gazetedeki yazılarına da son verildiği belirtiliyor. 

Geçtiğimiz hafta internetten yayınlanan bir ses kaydında Metehan Demir'le konuşan Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın dini kavramlarla dalga geçtiği iddia edilmişti.

Daha önce yine twitter hesabından bir açıklama yaparak kendinden ve Türk halkından özür dileyen Metahan Demir'in Hürriyet'teki köşesi kaldırıldı. Hürriyet gazetesi Ankara eski temsilcisi Demir, Ankara kulislerine ilişkin yazılar yazıyordu.

Metehan Demir bu ülkede yıllardır önyargı ve düşmanlığın bitmesi için mücadele veren biri olduğunu belirterek “sağduyu ve vicdanlara açıklamamdır” diyerek şu açıklamayı yapmıştı: Beni yıllardır tanıyanlar da bilir ki hayatımda dinimize ve Kur'an'a en ufak bir saygısızlık yapmadım. Haddime de olamaz. Her alanda mağduriyetin giderilmesi için mücadele ettim. Oynanmış da olsa bu kayıtta da bir hakaretin olmadığını göreceksiniz. Aksine tövbe ifadesi yer alıyor. Tabii ki bunların hiçbiri benim mizacım için bahane olamaz. Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim.