Mescid'i Aksa'ya Siyonist Baskın

Mescid'i Aksa'ya Siyonist Baskın

İşgalci İsrail polisi korumasındaki 240 fanatik Yahudi, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgalci İsrail polisi korumasındaki 240 fanatik Yahudi, işgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 240'ı buldu. Bunların 40'ı dini yüksek okul öğrencisi." ifadesini kullandı.

Yağışlı havaya rağmen fanatik Yahudilerin gruplar halinde baskınlarını sürdürdüğünü belirten Dibs, etrafta bulunan bazı Filistinlilerin tekbirlerle Yahudilere tepki gösterdiğini kaydetti.

Dibs ayrıca Mescid-i Aksa korumalarından Samir El-Kabbani adlı Filistinlinin de Harem-i Şerif'in El-Meclis (Nazır) Kapısı'nda İsrail polisince gözaltına alındığını aktardı.

İsrail rejiminin attığı adımlarla bir süredir gerginliğin tırmandığı Kudüs'te fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrıları da devam ediyor.

Fanatik Yahudiler, zaman zaman İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinlilerle işgalci İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

Mescid-i Aksa dün açıldı

İşgalci İsrail polisi tarafından salı günü öğle namazı sonrası tüm kapıları kapatılan Mescid-i Aksa dün sabah yeniden açılmıştı.

İşgalci İsrail polisi, Harem-i Şerif'in içinde yer alan polis karakoluna "molotofkokteyli atıldığı" iddiasıyla dün öğle namazının ardından Kubbetu's Sahra'ya baskın düzenlemiş, içeride bulunan Filistinlilere, Mescid-i Aksa'nın imamlarına ve görevlerine saldırmıştı.

Olayın ardından İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarını kapatmıştı.

Mescid-i Aksa yetkilileri ise iddiaların asılsız ve olayın bir kurgudan ibaret olduğunu belirtirken, Harem-i Şerif’in Rahmet Kapısı'nın 22 Şubat'ta açılmasından bu yana İsrail polisinin sürekli Filistinlileri provoke ettiğini söylemişti.

Rahmet Kapısı'nın açılmasıyla gerilim tırmandı

İşgalci İsrail polisinin 2003 yılında kapattığı Rahmet Kapısı'nın 22 Şubat'ta Kudüs İslami Vakıflar Konseyi tarafından açılmasının ardından Harem-i Şerif ve çevresinde gerilim tırmandı.

İsrail Başsavcılığı da olay üzerine Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'ne Rahmet Kapısı'nı kapatması için bir hafta mühlet vermişti. Kudüs'teki İsrail Sulh Mahkemesi de salı günü İsrail Başsavcılığı'nın Rahmet Kapısı'nın kapatılmasına ilişkin verdiği mühletin bir hafta daha uzatılmasına karar vermişti.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi ise daha önce yaptığı açıklamada, İsrail Başsavcılığı'nın kararını tanımayacaklarını belirterek, İsrail kanunlarının ya da mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir geçerliliğinin olamayacağını vurgulamıştı.

AA