Mescidi Aksa'nın Güneyinde İki Filistinli Evi Ruhsatsız Diye Yıkıldı

Mescidi Aksa'nın Güneyinde İki Filistinli Evi Ruhsatsız Diye Yıkıldı

İşgal güçleri sudan bahanelerle Filistinlilere ait evleri yıkıyor.

Syonist işgal rejimi Mescidi Aksa'yı her yönden yahudi kuşatmasına alma amaçlı dümenlerini sürdürebilmek için çeşitli tutarsız bahanelere başvuruyor. Bunların başında gelen de Filistinlilerin evlerinin ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkılması. İşgalci yıkılan evlerin yeniden inşasına imkan tanımazkan zaman içinde arsalarını yahudi yerleşimcilere peşkeş çekerek buralara yerleşmelerini sağlıyor. Oysa yıkılan evlerin çoğunu siyonist işgalcilerin bu bölgeye girmesinden önce, işgal öncesi belediyelerin verdiği ruhsatlarla inşa edilmiş eski evler veya eski evlerin restore edilmiş olanları oluşturuyor.

İşgal güçlerinin bugün (4 Kasım Salı) de Mescidi Aksa'nın güneyindeki Silvan bölgesinde yer alan es-Sevri mahallesinde iki Filistinlinin evini ruhsatsız olduğu iddiasıyla işgal belediyesine ait buldozerlerle yıktığı haber verildi. İşgal güçlerinin aynı mahallede daha başka evlere de yine aynı gerekçeyle yıkım uyarısında bulundukları ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu sabah gerçekleştirdikleri yıkım esnasında çok sayıda asker ve polisin de belediye görevlilerine eşlik ettikleri, yıkılacak evlerin etrafında tam bir silahlı güç kuşatması oluşturdukları ifade edildi. Böyle bir silahlı güç kuşatması altında yıkım işlemini başlatan belediye görevlilerinin önce Ebu Receb ailesinin evini, ardından da bir ikinci evi yıktıkları; üç eve de yıkım talimatı verdikleri belirtildi.

Yıkım faaliyeti üzerinde yorum yapanlar işgal güçlerinin bu mahalledeki son yıkımlarının asıl amacının mahalle ahalisinden bazı kişilerin işgal rejimine karşı birtakım eylemlere katılmalarından intikam almak olduğunu dile getirdiler. 

 

Page Top