Mescidi Aksa'da Korona Tedbirleri Sürüyor

Mescidi Aksa'da Korona Tedbirleri Sürüyor

"Mescidi Aksa Korona Yüzünden Cemaate Kapalı Kalmaya Devam Edecek"

İslami Kutsal Mekanlarla İlgili İşler ve Vakıflar Meclisi, Mescidi Aksa'da yakın mesafelerde durularak cemaat halinde namaz kılmaya engel teşkil eden salgın sorununun devam ettiğini, sağlık yetkililerinin namaz kılanların sağlıklarının korunması için yakın mesafede durarak namaz kılınmasının askıya alınması uygulamasının sürmesi yönünde uyarıda bulunduklarını belirterek bu kutsal mabedin toplu ibadet için girmek isteyenlere kapalı kalmaya devam edeceğini duyurdu.

Vakıflar Meclisi bugün (10 Mayıs Pazar) yaptığı açıklamada; "Mescidi Aksa bazılarının iddia ettiği gibi tamamen kapalı değildir. Ezan okunmaktadır ve beş vakit namazın yanı sıra, cuma namazı ve teravih namazı da kılınmaktadır" dedi.

Açıklamada; "Mescidi Aksa'da namaz imamlar ve Vakıflar Dairesi'nin görevlileri tarafından ve korunma şartlarına riayet edilerek kılınmaktadır" denildi.

Açıklamada Mescidi Aksa'ya cemaat oluşturmak için girilmesinin askıya alınmasının dini duygularla irtibatlandırılmaması gerektiği belirtilerek bunun için Vakıflar İdaresi'ne baskı yapılmaması istendi.


  Filistin Enformasyon Merkezi