Mescidi Aksa'da Cuma Hutbesi

Mescidi Aksa'da Cuma Hutbesi

Yüzyılın Anlaşması konusunda uyarıda bulunan Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, bunun Amerika kılıflı bir Siyonist İsrail projesi olduğunu söyledi.

Şeyh Sabri bugün (1 Haziran Cuma) verdiği Cuma hutbesinde “Bazı Arap ve İslam ülkeleri, bize vesayeti dayatan ve Amerika kılıflı Siyonist projesi olan Yüzyılın Antlaşması gibi projeleri kabul ettirmeye çalışan büyük devletlerin arkasından koşuyorlar. Dünyadaki bir milyar sekiz yüz bin Müslümanın uykudan uyanmasını, Allah’ın kitabı ve Resulünün sünnetiyle hükmetmesini istiyoruz. İşte o zaman Müslümanlar birlik olacak, onur, izzet, kuvvet ve bağımsızlıklarını elde edeceklerdir” dedi.

Mescidi Aksa’yı dolduran 250 bin Müslüman’a seslenen Sabri Mescidi Aksa’nın Yahudi yerleşimcilerin saldırı ve baskınlarına maruz kaldığını belirterek, karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekti. Mescidi Aksa’nın alemlerin Rabbi olan Allah’ın kararıyla Müslümanların sahip olduğu akidenin bir parçası olduğuna dikkat çeken Şeyh Sabri, başka hiç kimsenin burada bir hakkın olmadığını ve yapılanbaskınların onu Yahudileştiremeyeceğini kaydetti.

Siyonist rejimin zalim engellemelerine rağmen her türlü engeli aşarak Mescidi Aksa’ya gelen Filistinlilere seslenen Şeyh Sabri şunları söyledi:

“Mescidi Aksa’nın gölgesinde toplanan sizlerin, sabah, yatsı, teravih ve Cuma namazlarına bu yoğunlukta gelmeniz, Aksa’ya göz dikenlere imani bir cevaptır. Aynı şekilde dünyaya da ‘Kudüs ve çevresinde yaşayan insanların burayı imandan kaynaklanan bir muhabbetle sevdikleri, bu sevginin kalplerinden asla çıkmayacağı, duygu ve yüreklerinin Aksa’ya bağlı olduğu, onu koruma ve savunmaya söz verdikleri’ mesajını verdiniz. Aksa imanımızın, akidemizin bir parçasıdır. Bunun pazarlık konusu olması mümkün değildir.”