Mescidi Aksa’da Bayram Namazı

Mescidi Aksa’da Bayram Namazı

İşgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen on binlerce Filistinli bayram namazını Mescidi Aksa’da kıldı.

Siyonist işgal rejiminin, Filistinli Müslümanların Mescidi Aksa’ya ulaşmalarını engellemek amacıyla birçok uygulamaya başvurmasına rağmen yine bugün (15 Haziran Cuma) on binlerce Filistinli Müslüman Ramazan bayramı namazını Mescidi Aksa’da kıldı. İşgal rejiminin uygulamalarından dolayı on binlerce kişinin de Mescidi Aksa’ya ulaşması engellendi.


Mescidi Aksa’da namaz kılabilenlerin genellikle Kudüs ahalisinden ve 1948’de işgal edilmiş bölgeden olduğu Batı Yaka bölgesinden ise çok az kişinin gelebildiği çünkü işgal rejiminin bu bölgeden gelenlere pek çok engel çıkardığı ve sadece yaşlılardan az sayıda insanın ulaşabildiği, gençlerin gelmesinin ise tamamen engellendiği ifade edildi.


Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Mescidi Aksa’ya gitmek istemelerine rağmen işgal askerleri tarafından Kudüs’ün sur içinde kalan kısmına girmeleri engellenen binlerce Filistinlinin de eski şehrin giriş kapılarında bayram namazlarını kıldığı haber verildi.


Tüm engellemelere rağmen Müslümanların Mescidi Aksa’ya akın etmesi sebebiyle Mescidi Aksa külliyesinin bütün revakları, ağaçlarının altları ve Kubbetu’s-Sahra kısmı namaz için gelenlerle doldu.


Hatip de bayram hutbesinde işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı hedef alan yeni uygulamaları, Gazze ablukası ve Müslümanlar arasında dayanışmanın önemi üzerinde durdu.