Mescidi Aksa Hatibi Açıklama Yaptı

Mescidi Aksa Hatibi Açıklama Yaptı

Mescidi Aksa Hatibi: İşgal Rejimi Kudüs Halkından İntikam Alıyor

Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescidi Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Kudüs halkının Mescidi Aksa’ya destek için gösterdiği çabadan dolayı işgal rejiminin intikamına maruz kaldığını söyledi.

Şeyh İkrime Sabri, “Bugün Mescidi Aksa için yaptığımız başkaldırı ve direnişin birinci yıl dönümünü yaşıyoruz. Sonuçta zafer Allah’ın yardım ve inayetiyle abdestli Müslümanların oldu. Onun yardımıyla Kudüs halkı Mescidi Aksa kapılarına konulmak istenilen detektörlerle akıllı kameraları, demir köprüleri ve yapay yürüyüş alanlarını kaldırmayı başardı. Bu direniş ve ayaklanma sonucunda Mescidi Aksa’da otorite yeniden Müslümanlara geçti” dedi.

Kudüs ve Eriha arasındaki bölgede yer alan ve işgal rejiminin yıkım tehlikesi altında olan Han El-Ahmer halkının direnişine de değinen Şeyh İkrime Sabri, “Burası halkımızın direnişini yansıtıyor. Onlar zorla tehcir tehdidiyle karşı karşıya olmalarına rağmen direnişlerine devam ediyorlar” ifadesini kullandı.

Yaklaşık bir yıl önce işgal rejimi Mescidi Aksa’yı tamamıyla kontrol altına alma planının bir parçası olarak Mescidi Aksa’nın tarihi kapılarına detektör ve üst taraflarına da akıllı kameralar yerleştirmek istemesi üzerine Kudüs halkı kapılara gelip işgalcilere mani olmaya ve camiye girmeyip kapılarda namaz kılmaya başladı. Filistin halkının yekvücut tavrıyla gösterdiği direniş karşısında geri adım atan işgal rejimi detektörlerle kameraları kaldırdı.

Dün Cuma namazından sonra Mescidi Aksa’ya baskın yapan işgal güçleri cemaate saldırıp onlarcasını darp etti.