Mescid-i Aksaya Siyonist Zulüm

Mescid-i Aksaya Siyonist Zulüm

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya yönelik provokatif baskınlarını sürdürüyor.

Yahudi yerleşimcilerden oluşan kalabalık bir grup ve İsrailli turist rehberleri bu sabah (20 Ocak Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, 69 Yahudi yerleşimci ve İsrailli turist rehberinin bu sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında işgal güçleri yerleşimcilerin ve rehberlerin etrafını kuşatarak koruma altına aldı.

Haberde, baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatten onlarca kişinin yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcilere ve turist rehberlerine tepki gösterdiği, soğuk havaya rağmen Mescid-i Aksa'nın avlusunda Kudüs kenti sakinlerinden ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden çok sayıda kişinin ve ilim öğrencilerinin nöbet beklediği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturabilmek için Yahudi yerleşimcileri işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal yönetimi, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı direnenleri çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasıyla cezalandırırken, isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin de Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermiyor.