Mescid-i Aksa'ya Siyonist Baskın

Mescid-i Aksa'ya Siyonist Baskın

İşgal rejiminde faaliyet gösteren heykel örgütleriyle fanatik dini okulların çağrısı üzerine dün akşam yüzlerce yahudi...

İşgal rejiminde faaliyet gösteren heykel örgütleriyle fanatik dini okulların çağrısı üzerine dün akşam yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci, El-Vad bölgesindeki Bab’ul-Amud’tan Kattanin Çarşısına ve oradan da Mescidi Aksa kapılarına kadar tahrik edici bir yürüyüş düzenledi.


Kudüs’ün Kadim beldesinde ellerinde heykel posterleri ve Siyonist işgal rejimi bayraklarıyla gösteri ve yürüyüşe başlayan fanatik yerleşimcilerin sık sık Filistinlilerle Müslümanlar aleyhinde slogan atmaları dikkat çekti.


Kudüs’teki Filistin Esir Kulübü Müdürü Nasır Kavs, yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin çok erken saatlerden itibaren güvenlik önlemleri aldığını, bölgede bulunan esnafı kepenk kapatmaya zorladığını ve her köşeyi tuttuğunu söyledi.


Kavs, işgal güçleriyle, Sınır Muhafızlarına ait birliklerin Kudüs halkını özellikle de Kadim Belde sakinlerini engellediğini, evlerinin dışında olanların da gösteri sonuna kadar evlerine dönmelerine izin vermediğini ifade etti.


Kavs açıklamasında, Yahudi yerleşimcilerin Kadim belde sokaklarında ve Mescidi Aksa kapılarında Araplarla Müslümanlar aleyhinde sloganlar attıklarını, heykelin inşa edilmesini talep ettiklerini kaydetti.


Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi