Mescid-i Aksa'da Yaş Sınırlaması Kaldırıldı

Mescid-i Aksa'da Yaş Sınırlaması Kaldırıldı

İşgal Devleti İsrail’in polis sözcüsü Luba Samiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftalardır uygulanan 40 yaş sınırlamasının kaldırıldığını, cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen müslümanların girişine bir sınırlama getirilmeyeceğini söyledi.

Öte yandan, Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişleri yasak olduğu için Mescid-i Aksa'ya gelemiyorlar.

Eylül ayından itibaren İsrail'in Aksa'ya girişlere getirdiği 40 yaş sınırlaması ve İsrail polisi ile Yahudi yerleşimcilerin Harem-i Şerif'e yönelik baskınları nedeniyle gerginlik yaşanıyor.

İsrail polisi Aksa'ya düzenlediği baskınlarda mescidin içine postallarıyla girmiş ve çatısına çıkarak cemaatin üzerine göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi yağdırmıştı.

Aksa'ya yönelik ihlallere tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında sık sık çatışma çıkarken, İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarıyla katledilenlerin sayısı 50'yi aşmış durumda. Olaylarda 10 İsrailli Yahudi de hayatını kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı