Mescid-i Aksa'da Tarihi Kalabalık

Mescid-i Aksa'da Tarihi Kalabalık

Yüz binlerce Filistinli Müslüman sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa, Mescid-i İbrâhim ve Filistin’deki diğer camilere akın etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre bugün sabah namazı vaktinde yüz binlerce Müslüman, Mescid-i Aksa’yı ve diğer kutsal mekânları yerleşimcilik ve Yahudileştirme tehdidine karşı desteklemek için sabah namazlarını bu mekânlarda kıldı.
 
Kudüs’te namaz kılan binlerce Filistinli yıllardır kapalı olan Rahmet Kapısı mescidinin yeniden açılmasının birinci yıldönümü münasebetiyle Mescid-i Aksa’da büyük bir kalabalık oluşturdu.
 
İsrail işgal güçleri Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’ya giden yollarda sıkı tedbirler aldı. İbadet edenlerin eşyalarına el koydu. Kimlik kontrolü yapan işgalciler, mescide girme yasağı olan vatandaşların Mescid-i Aksa’ya girmelerine engel oldu. Ayrıca işgalci Yahudi askerleri mescidin muhafızlarından sayılan Fadi Ulyan’ı İseviyye’deki evinde tutukladı.
 
İşgal güçleri, namazdan sonra Mescid-i Aksa’dan çıkan cemaate saldırıda bulundu. Camiden çıkan cemaate ikramlık çikolata dağıtmak için kapılarında bekleyen Filistinli küçük kızlara da saldırdı.