Mescid-i Aksa'da Cemaatin Nöbet Tutması Baskınlara Engel Oluyor

Mescid-i Aksa'da Cemaatin Nöbet Tutması Baskınlara Engel Oluyor

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bu sabah (17 Nisan Perşembe) yayınladığı bildiride, Yahudi cemaatlerin ve örgütlerin baskın çağrılarına karşı yüzlerce ilim öğrencisinin ve cemaatin Mescid-i Aksa'da sabah erken saatlerden itibaren nöbet tuttuğun

cBu arada, işgal güçlerinin dört gündür Mescid-i Aksa'nın kapılarında yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve içeriye girmesine izin verilen Filistinlilerin kimliklerine dışarıya çıkarken iade edilmek üzere el koyduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa'nın içinde El-Kıbli Mescidi'nin önünde geniş bir daire oluşturan cemaatin ve ilim öğrencilerin vakitlerini çeşitli aktivitelerle, vaaz ve derslerle değerlendirdikleri, yüksek sesle tekbir getirip slogan attıkları, hep birlikte marş söyleyip Mescid-i Aksa için dua ettikleri bildirildi.

Yahudi cemaatleri ve örgütleri, bir haftadır Yahudilerce kutsal sayılan Hamursuz (Pesah) Bayramı münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya kalabalık gruplar halinde baskın yapma çağrısında bulunuyordu.

Mescid-i Aksa'nın çevresinde gerginliğin devam ettiği ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, "Sınır Muhafızları" adı verilen işgal askerlerinin de işgal polisine destek verdiği ifade edildi.