Mescid-i Aksa'da Çatışma -VİDEO

Mescid-i Aksa'da Çatışma -VİDEO

Siyonist rejimin Aksa'ya karşı saldırılarına direnen Filistinliler zor durumda...

İşgal güçleri bu sabah (25 Şubat Salı) Mescid-i Aksa'nın avlusuna kalabalık bir şekilde baskın düzenlerken, baskına karşı çıkan ve işgal polislerini kovalayan cemaati dağıtmak için çok sayıda ses bombası ve plastik mermi kullandı. Müdahale sırasında 20'den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Dün gece de Mescid-i Aksa'da nöbet tutan cemaat ile cemaati El-Kıbli Mescidi'nden zorla dışarıya çıkarmak isteyen işgal güçleri arasında çatışma yaşandı. Cemaatin sabah erken saatlere kadar El-Kıbli Mescidi'nde kalmayı başardığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu sırada Mescid-i Aksa'ya girişe kısıtlama getirdiği belirtilirken sadece 50 yaşın üzerindeki erkeklerin girişine izin verildiği ve gençlerin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmelerine izin verilmediği, yüzlerce ilim öğrencisinin Mescid-i Aksa'ya girmesinin engellendiği kaydedildi.

Cemaati El-Kıbli Mescidi'nde kuşatan ve mescidin kapılarını zincirlerle kilitleyen işgal güçleri, avluda işgal askerlerine taş atan Filistinli gençleri kovaladı. İşgal güçlerinin Es-Silsile Kapısı'nda da Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen üç genci gözaltına aldığı bildirildi.

İşte o görüntüler;