Mescid-i Aksa'da Biber Gazı Paniği

Mescid-i Aksa'da Biber Gazı Paniği

İsrail polisinin, sabah namazında, 50 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. İsrail polisi göz yaşartıcı biber gazı kullandı.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam el-Hatib, yaptığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin, 10 kapısı bulunan Mescid-i Aksa'nın, sadece 4 kapısının açılmasına izin verdiğini belirtti. Azzam, "İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarının çoğunu kapattı ve namaz kılmak için gelen 50 yaşın altındaki kişilerin Mescid'e girmesine izin vermedi" dedi.

Polisin Mescid'in El-Meğaribe kapısını Yahudi yerleşimciler ile turistlerin girişini kolaylaştırmak için açık tuttuğunu söyleyen Hatib, Mescid-i Aksa'da itikâfta bulunan kişilerin de İsrail polisi tarafından dışarı çıkarıldığını ifade etti.

Gaz ile müdahale

Al Jazeera muhabirinin aktardığına göre, haberin duyulması üzerine bölgeye gelen Filistinliler ile İsrail güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Filistinlilere müdahale eden İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın bahçesinde ve çevresinde bulunanlara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bölgede durumun şu an sakin olduğunu belirten Al Jazeera muhabiri, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya sadece kadınların ve 50 yaş üstü erkeklerin girişine izin verdiğini ifade etti.

İsrail polisi bölgede giriş ve çıkışları kontrol altında tutmaya devam ediyor.