Mescid-i Aksa İmamı: "BM Komiteleri Bize Bir yarar Getirmez"

Mescid-i Aksa İmamı: "BM Komiteleri Bize Bir yarar Getirmez"

Bugünkü (2 Ocak) Cuma hutbesinde Filistin'le ilgili güncel konulara ve gelişmelere değinen Mescidi Aksa imam ve hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Filistin cephesinde birlik ve safları birleştirme çağrısı yaparken BM komitelerine sığınmanın bu davaya hiçbir ya

Bugünkü (2 Ocak) Cuma hutbesinde Filistin'le ilgili güncel konulara ve gelişmelere değinen Mescidi Aksa imam ve hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Filistin cephesinde birlik ve safları birleştirme çağrısı yaparken BM komitelerine sığınmanın bu davaya hiçbir yarar getirmeyeceğini hatırlattı.

Şeyh Ebu Sinine bugünkü Cuma hutbesinde, BM Güvenlik Konseyi'ne ve BM teşkilatının diğer komitelerine sığınmaktan Filistin davasına bir yarar beklenmemesi gerektiğini, çünkü bu organların emperyalizmin elinde ve güdümünde olduğunu hatırlattı. Ebu Sinine; "Biz emperyalizmin güdümündeki uluslararası organlara sığınmak yerine kendi cephemizde safları birleştirmeli ve birliği güçlendirmeliyiz. Aksi takdirde hiçbir zaman kurtuluşa eremeyiz" diye konuştu.

Gerek Filistin topraklarını ve gerekse tüm İslâm âlemini kuşatan acılara, ızdıraplara rağmen umut verici günlerin gelmesini beklediklerini ifade eden Ebu Sinine, Müslümanlardan tüm zorluklara rağmen sabırla ve kararlılıkla Kudüs'te varlıklarını sürdürmelerini, Mescidi Aksa'nın bekçiliğini yapmaya devam etmelerini istedi.

Ebu Sinine, Arap dünyasının ve genelde İslâm âleminin Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılar ve artan tehdit karşısındaki suskunluklarına da tepki gösterdi. "Bizim evlerimizi yıktılar, gençlerimizi zindanlara attılar, çocuklarımızı öldürdüler, Müslümanlarımızı camilerinden uzaklaştırdılar" diyen Ebu Sinine, bütün bunların acıları artırdığını ama zulüm siyasetinin kalıcı olamayacağını ifade etti.

FİEM