Mescid-i Aksa için Kritik Uyarı

Mescid-i Aksa için Kritik Uyarı

Şeyh İkrime Sabri, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin mübarek Mescid-i Aksa’daki özellikle Rahmet Kapısı’nın bulunduğu doğu bölgesi üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş kaybetmeye başladığını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Eski Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri, geçtiğimiz gün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şeyh İkrime Sabri, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin mübarek Mescid-i Aksa’daki özellikle Rahmet Kapısı’nın bulunduğu doğu bölgesi üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş kaybetmeye başladığını duyurdu.
 
Mescid-i Aksa’daki durumun ciddiyeti konusunda uyarıda bulunan Şeyh İkrime Sabri, Arap ülkelerini, Kudüs ve Aksa'yı terk ettikleri ve suçlarını normalleştirmekle işgali cesaretlendirdikleri için sorumlu tuttu.
 
İsrail’in, Rahmet Kapısı’nı bir sinagoga dönüştürmeyi planladığını söyleyen Şeyh Sabri, ancak işgal rejiminin, gece gündüz demeden işgal güçlerinin ve fanatik Yahudilerin baskınlarına karşı Aksa’nın avlulusunda nöbet tutan Kudüslü muhafızların karşısında aciz kaldığını ve söz konusu kapıyı açmak zorunda kaldığını vurguladı. Şeyh Sabri ayrıca, son günlerde Mescid-i Aksa’da nöbet tutan muhafızların tutuklanmasının da İsrail’in acizliğini gösterir mahiyette olduğunu söyledi.
Yüksek İslam Heyeti başkanı, sınırlarını aşmak suretiyle Mescid-i Aksa’ya saldıran işgal güçlerini engellemenin Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin görevi olduğunu vurguladı.
 
Şeyh Sabri, Arap ve İslam dünyasının kanlı çatışmalar ve ihtilaflar ile meşgul olması ve bazı körfez ülkelerinin İsrail ile kültürel ilişkileri normalleştirme çabaları nedeniyle işgal rejiminin, Mescid-i Aksa'yı yok etmeyi hedefleyen planlarını hayata geçirmek konusunda koşulları lehinde gördüğü konusunda uyardı.
 
Son günlerde Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa'nın doğu yakasında yer alan Rahmet Kapısı Namazgahı’na yönelik ihlalleri artarken, işgal güçlerinin Filistinlileri Rahmet Kapısı'ndan uzak tutmaya, namaz kılmalarını engellemeye yönelik girişimleri dikkat çekiyor.