"Mescid-i Aksa Gözaltında"

"Mescid-i Aksa Gözaltında"

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani: "Mescid-i Aksa Gözaltında"

İşgal güçleri bu sabah (9 Eylül Çarşamba) Mescid-i Aksa'da ve çevresinde bir dizi kısıtlama uygulayarak Mescid-i Aksa'ya girenlerin kimliklerini kontrol etti ve onlarca kadının Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermedi.

İşgal güçleri ayrıca, Mescid-i Aksa'daki şer'i lisenin kız ve erkek öğrencilerinin sadece belirli kapılardan girmelerini istedi.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, "Mescid-i Aksa gözaltında" diyerek, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya giden yollara ve kapılarına barikatlar kurduğunu, özel kuvvetlerin Mescid-i Aksa'ya gelen herkesi durdurup kimlik kontrolü yaptığını söyledi.

Mescid-i Aksa'ya giden yollardaki barikatların kaldırılmasını isteyen El-Kisvani, işgal polisinin şer'i lise öğrencilerinden erkek öğrenciler için Hıtta Kapısı'nı ve kız öğrenciler için ise Es-Silsile Kapısı'nı giriş kapısı olarak belirlediğini ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın kapılarından Es-Silsile Kapısı'nın işgal güçlerinin cemaate en çok baskıyı ve kısıtlamayı uyguladığı kapı olduğu belirtilirken, görgü tanıkları, işgal güçlerinin Hayri Eş-Şiymi "Ebu Bekir" isimli Kudüslü ile Ummu'l-Fahm kentinden 3 gencin bu sabah saat 11'den önce Es-Silsile Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediğini bildirdi.