"Mescid-i Aksa 1.5 Milyar Müslümanın Kırmızı Çizgisi"

"Mescid-i Aksa 1.5 Milyar Müslümanın Kırmızı Çizgisi"

Ürdün İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu hatırlattı...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dünkü (21 Ekim Salı) oturumunda Ürdün, işgal rejimine Mescid-i Aksa'nın kutsallığına zarar veren ihlallerin devam etmesi halinde kanlı çatışmaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Ürdün'ün Birleşmiş Milletler'deki daimi temsilcisi Büyükelçi Dina Gaavar, Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu'daki durumu ele aldığı oturumunda, işgal rejiminin Müslümanları ve Arapları her türlü yolla kışkırtmakta kararlı göründüğünü ifade etti.

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın 1.5 milyar Müslüman için kırmızı çizgi olduğunu çok iyi bildiğine işaret eden Gaavar, ihlallerin devam etmesi halinde İsrail'in Arap ülkeleriyle ve İslam dünyasıyla karşı karşıya geleceğini söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması sağlanmasının ardından dikkat çekici bir şekilde arttığını kaydeden Gaavar, Ürdün'ün geçen Mart ayında Güvenlik Konseyi'ni bu konuda uyardığını ve İsrail'in ihlallerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdiğini ifade etti.

Ürdün temsilcisi, ülkesinin işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerine karşı siyasi, diplomatik ve hukuki her türlü yolla karşı koymayı ve Mescid-i Aksa'yı korumayı sürdüreceğini açıkladı.

 

fiem