Meşal'den Mısır'a Çağrı: Hemen Kapıları Açın

Meşal'den Mısır'a Çağrı: Hemen Kapıları Açın

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal'den yeni açıklamalar

Halid Meşal biraz önce yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu, Direnişin devam ettiğini yineleyen Meşal, bütün taleplerin yerine getirilmesine kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Mısır'a da çağrı yaparak hemen Refah sınır kapısının açılmasını isteyen Halid Meşal, "Bugün Gazze'ye uygulanan ambargonun bittiğini, bunu pratikte hemen görmek istediklerini" vurguladı.

"7 Yıldır Gazze'ye uygulanan kuşatmanın bu savaşın sonrasında işe yaramaadığının kanıtlandığını" belirten Halid Meşal, "direnişin silahlarından asla vazgeçmeyecekleri belirtti."

Silahın kutsal olduğunu belirten Haalid Meşal, "Gazze'nin yeniden imarının Özgür Dünya ve Filistin Hükümetinin görevidir" dedi.

Kazanılan zaferin tüm Filistin direnişinin, tüm Filistinlilerin ve Filistinli olmasa da tüm özgür insanların olduğunu söyleyen Halid Meşal, "siyonist rejimle olan savaşın devam ettiğini, bu savaşın kurtuluş savaşına giden yolda kazanılan önemli bir başarı olduğunu" vurguladı.

Şehid ve Gazi ailelerine selam gönderen Halid Meşal, acıların paylaşıldığını belirterek Gazze halkının sabır ve sebatının bu zaferde baş aktör olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Tevhidhaber.com