Meşal'dan Lübnanlı Yetkililere: Duvarı Durdurun

Meşal'dan Lübnanlı Yetkililere: Duvarı Durdurun

Meşal, Lübnanlı yetkililerden mülteci kampına örülen duvarın durdurulmasını istedi

slamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Lübnanlı liderlerle yaptığı telefon görüşmesinde hükümetin Ayn El-Hulve Mülteci Kampı çevresine örmeye başladığı duvarı durdurmalarını istedi.

Hamas hareketi tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamaya göre, Hamas lideri Meşal dün akşam Filistinlilerin yaşadığı Ayn El-Hulve Mülteci Kampı çevresine inşa edilmeye başlanan duvarla ilgili olarak Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Başbakan Temam Selam ve yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad El-Hariri ile görüştü.

''KARDEŞLİĞİ ZEDELER''

Liderlerle görüşen Meşal, söz konusu duvarın Filistinli mültecileri olumsuz yönde etkileyeceğini ve iki halk arasındaki kardeşliği zedeleyeceğini belirterek, Filistin halkının Lübnan'ın istikrar ve güvenliğini fazlasıyla önemsediğini, içişlerine karışma derdinde olmadığını ifade etti.

Lübnan hükümeti, 80 bin Filistinli mültecinin ikamet ettiği Sayda'daki Ayn El-Hulve mülteci kampı çevresine birkaç gündür duvar örmeye başlamış, bu adım büyük tepkilere neden olmuştu.