Meşal: "Uzlaşıya Bağlıyız ve Direniş Stratejik Seçeneğimiz"

Meşal: "Uzlaşıya Bağlıyız ve Direniş Stratejik Seçeneğimiz"

Meşal: "Uzlaşıya Bağlıyız ve Direniş Stratejik Seçeneğimiz"

slami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, hareketinin Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün korunması kararına bağlı olduğunu ve direniş seçeneğinin Filistin halkının stratejik seçeneği olduğunu ifade etti.

El-Arabi El-Cedid gazetesine konuşan Meşal, anlaşmazlıkların diyalogla çözülmesi gerektiğini bildirerek, tarafların yeniden medya aracılığıyla birbirlerini suçlamaya başlamamalarını temenni ettiğini söyledi. Meşal, "Evet, bazı konularda görüş ayrılıklarımız var fakat diğer bazı konularda da aynı düşünüyoruz. Bizi bir araya getiren birçok ortak nokta var" dedi.

Mahmud Abbas ile Doha'daki son görüşmelerinde uzlaşı hükümetinin Gazze Şeridi'nde görevine derhal başlaması konusunda anlaştıklarını söyleyen Meşal, uzlaşı hükümetinin Batı Yaka'nın olduğu kadar Gazze Şeridi'nin de hükümeti olduğunu vurguladı.

Abbas'ın Fetih üyelerine saldırıldığı ve ayaklarına ateş açıldığı iddialarına değinen ve bu iddialara cevap vermek gerektiğini belirten Meşal, Abbas'ın Hamas ile ilgili son açıklamalarından üzüntü duyduğunu fakat polemiğe girmeyeceğini, sorunların ve anlaşmazlıkların medya aracılığıyla değil doğrudan görüşmeler yoluyla çözülebileceğine işaret etti.