Meşal: “Şerefli Bir Esir Takası Yapacak İmkanlarımız Var”

Meşal: “Şerefli Bir Esir Takası Yapacak İmkanlarımız Var”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Hamas hareketinin elinde bulunan imkanların Siyonist işgal rejimiyle onurlu bir esir takası anlaşması yapacağını gösterdiğini söyledi.

slamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Hamas hareketinin elinde bulunan imkanların Siyonist işgal rejimiyle onurlu bir esir takası anlaşması yapacağını gösterdiğini söyledi.

El-Aksa Televizyonu'nun dün kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konulara değinen ve önemli bilgi ve mesajlar veren Hamas Lideri Halid Meşal “Esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak yapılan görüşmeler çok hassastır. Elimizdeki imkanlar ve kartlar esirlerimiz için şerefli bir anlaşma yapabileceğimizi gösteriyor. Şu anda esir takasıyla ilgili olarak düşmanla bir görüşme söz konusu değildir. Esirlerin özgürlüğü oyuncak değildir ve böyle bir şeyi asla kabul etmeyiz” dedi.

Filistin uzlaşısıyla uzlaşı hükümetine de değinen Hamas lideri, Gazze’deki memurların maaşlarını ödeme konusunda uzlaşı hükümetinin sorumlu olduğunu belirterek, eldeki imkanların Gazze ve Batı Yaka halkına eşit şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.

Bölünmeye tekrar dönmenin Filistin halkı için bir felaket olacağını dolayısıyla böyle bir şeyi kabul etmediklerini hatırlatan Meşal, dış çevrelerin Filistin’in içişlerine karışmalarına izin verilmemesi gerektiğini, bazıları Hamas’ı güçlendiriyor diye direnişin silahından rahatsız olanlara boyun eğilemeyeceğini ifade etti.

Hamas lideri Meşal, Gazze’de imarın gecikmesinden, sınır kapılarının açılmamasından ve buradaki görevlilerin maaşlarının ödenmemesinden Birleşmiş Milletler ile Rami El-Hamdellah’ın başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti. 

 
Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi