Meşal: İsrail işgale son vermeli

Meşal: İsrail işgale son vermeli

Halid Meşal Amerikan CBS kanalına konuştu. Meşal, İsrail'in işgale son vermesi gerektiğini yineledi

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ABD'de yayın yapan CBS televizyonunun sunucusu Charlie Rose ile söyleşi yaptı.
Meşal, CBS'in yayınladığı söyleşide, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'yi işgaline son vermesi gerektiğini yineleyerek dünyanın, İsrail-Filistin sorununa objektif bir bakış açısıyla yaklaşmadığına inandığını söyledi ve "Ne yazık ki, dünya İsraillileri suçlamıyor" ifadesini kullandı. 
Halid Meşal, Filistinlerin çok sık, Yahudi devletinin güvenliğini müdafaa eden açıklamalar duymak zorunda kaldığından şikayet ederek bu tür açıklamaların Filistinliler için neden yapılmadığını sorguladı. 
Meşal, "Hamas'ın, İsrail-Filistin sorununu sadece askeri çözümün gidereceğine mi inandığı" yönündeki soruya, "Bir Filistinli olarak, özgürleşmek istiyorum. İşgal olmadan yaşamak istiyorum. İşgal, hayal edebileceğiniz en kötü şey" sözleriyle cevapladı. 
"İşgal olmazsa, bir arada var olunabileceğini, Yahudilerle, Hristiyanlarla, Araplarla ve Arap olmayanlarla bir arada var olmaya hazır olduğunu" ifade eden Hamas Siyasi Büro Şefi Meşal, topraklarından çekilmesi halinde İsrail'i tanıyıp tanımayacağı yönündeki soruya ise "İşgalci bir devletle bir arada yaşamak istemediğimi söyledim" yanıtı verdi ve İsrail'in tanınması konusunda karar merciinin, Filistin devleti olacağını söyledi.