Meşal: “Hamas Direnişe Nitelikli Kimlik Kazandırdı”

Meşal: “Hamas Direnişe Nitelikli Kimlik Kazandırdı”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas hareketinin Filistin direnişinin çalışmalarına nitelik kazandırdığını belirterek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas hareketinin Filistin direnişinin çalışmalarına nitelik kazandırdığını belirterek, Filistin direnişinin gelişim göstermesinin kendilerini özgürlük projesine daha fazla yaklaştırdığını söyledi.
 
Halid Meşal hareketin 28’inci yıldönümü münasebetiyle Hamas’ın resmi sitesine verdiği demeçte, Hamas hareketinin diğer direniş gruplarıyla birlikte direnişe yaptığı katkıların kendilerini Kudüs ve özgürlüğe daha da yaklaştırdığını ifade etti.
 
Hamas hareketinin ortaya koyduğu fedakârlık, ödediği bedel ve gösterdiği direnişin birçok halka ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Hamas lideri, Hamas hareketinin direnişle siyaset, ilkeli olmakla esneklik arasında müthiş bir denge kurduğunu kaydetti.
 
Hamas lideri Halid Meşal, Hamas’ın Filistin direnişinde, Filistin ulusal projesinde ve işgalciden kurtulmada önemli bir mesafe aldığını belirtti.
 Kaynak : FİEM