Meşal: "Gazze Şeridi Yeniden Abluka Altına Dönmeyecek"

Meşal: "Gazze Şeridi Yeniden Abluka Altına Dönmeyecek"

Meşal: "Gazze Şeridi Yeniden Abluka Altına Dönmeyecek"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Gazze Şeridi'nin yeniden abluka altına dönmeyeceğini ve dünyadan soyutlanmış halde kalmayacağını söyledi.

Meşal, El-Arabi El-Cedid gazetesine verdiği röportajın ikinci bölümünde, Gazze Şeridi'nde yaşayan bir milyon 800 bin kişinin de diğer insanlar gibi özgürce yaşamaları; karayolu, denizyolu ve havayoluyla yolculuk yapabilmeleri gerektiğini ifade etti.

Direnişin Gazze halkına Allah'ın izniyle istediğini kazandıracağını belirten Meşal, son ateşkes müzakerelerinden Filistin tarafının bazı taleplerinin kabul ettirildiğini ve liman, havaalanı ve esir takası gibi konuların Kahire'de bir ay içinde yeniden başlayacak dolaylı müzakerelere bırakıldığını bildirdi.

Sözkonusu taleplerin sadece Hamas'ın değil tüm Filistişn halkının talepleri olduğunu kaydeden Meşal, Filistin halkının haklı taleplerinde ısrarcı olduğunu ve hedeflerine ulaşacağını söyledi.

Mücadelenin çetin ve karmaşık olduğuna dikkat çeken Meşal, bu mücadele sonunda iradesi güçlü ve uzun soluklu olanın kazanacağını belirtti.

Mısır'ın dolaylı müzakerelerin arabulucusu ve gözlemcisi olduğunu ve bu nedenle bir takım sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Hamas lideri, uzlaşı hükümetinden de Gazze Şeridi'nde üzerine düşen görevi bir an önce yerine getirmesini istedi.
fiem