Mersin ve Adana HDP Binalarına Saldırı

Mersin ve Adana HDP Binalarına Saldırı

HDP Mersin il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama meydana geldi

HDP'nin Adana ve Mersin'de İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yolaçan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı. Adana'daki patlama kargo paketinden, Mersin'deki ise dün gönderilen çiçeğin patlaması sonucu gerçekleşti. Yaralılar var.

ÇİÇEK BUKETİ VE KARGO PAKETİ

Mersin’de de HDP il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama oldu. Mersin'deki patlamanın dün gönderilen bir çiçek buketinden kaynaklandığı açıklandı.

Birinci katında HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu iş merkezindeki patlamanın sesi kentin her yerinden duyuldu. Patlamayı duyan çok sayıda polis ve vatandaşlar iş hanına akın etti. Bomba şüphesinin olduğu patlama sonrası iş merkezine gelen bazı HDP'liler polise tepki göstererek olayın provokasyon olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na göre ise, Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersin'deki HDP binasının mutfak bölümünde patlama meydana geldiğini, ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını bildirdi.

ADANA

HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen çiçek buketi bugün açılınca patlama gerçekleşti.

Seyhan İlçe Başkanı'nın makam odasındaki patlamada ilçe eşbaşkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski il başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile İbrahim Yakup yaralandı. Ardından, patlamaya bağlı küçük çaplı bir yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada şiddetli patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralı bulunmuyor.

Yaralılardan birinin kimliğinin Hüseyin Beyaz olduğu öğrenildi. HDP Seyhan İlçe Teşkilta Başkanı Beyaz'ın sağlık durumu iyi.

MİTİNGLER VARDI

HDP'nin dün Adana'da mitingi gerçekleşti. Bugün ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.