Merkel ilk kez Putin'i karşısına aldı

Merkel ilk kez Putin'i karşısına aldı

Alman Başbakan Merkel, Ukrayna krizi başladığından bu yana, ilk kez doğrudan Putin'i eleştirerek yeterince gayret göstermemekle suçladı

Almanya'da yayınlanan 'Rheinische Post' gazetesiyle bir mülakat yapan Federal Başbakan Angela Merkel, Putin'in Ukrayna'daki krizi çözmek konusunda yeterince çaba sarfetmediğini, tehlikeli durumun sona ermesi için çok az şey yaptığını söyledi. Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Putin'in bu Pazar yapılacak ve bölgeyi Ukrayna'da bölmeyi hedefleyen referandumları tehir etmeleri talebini geri çevirmişlerdi.

Başbakan Merkel, politik bakımdan zor durumlarda bile görüşmeye hazır ve diyalog yapabilecek bir halde olmak gerektiğini vurguladı. Rusya'ya yaptırımlar konusunda kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevapta, gerektiğinde daha fazla yaptırım uygulayabileceklerini, ancak bunu dilemediklerini belirtti. Merkel, Ukrayna'nın yeniden istikrarını sağlamak için diplomatik ilerlemeleri hedeflediklerini kaydetti.

Ukrayna'da 25 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin diplomatik ilerlemelerde önemli bir yeri olduğunu belirten Merkel, gerçekten ilerleme kaydedildiğinde yaptırımlara gerek kalmayacağını ifade etti. Alman Başbakan Merkel, Cuma ve Cumartesi günleri Baltık Denizi kıyısında Fransız Devlet Başkanı François Hollande ile yapacağı görüşmede de Ukrayna konusunu gündeme getirecek.