Meral Akşener MHP'den İhraç Edildi

Meral Akşener MHP'den İhraç Edildi

MHP Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i partiden ihraç etti. MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

MHP Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i partiden ihraç etti. MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

DİSİPLİN KURULU'NA SEVK EDİLMİŞTİ

MHP'den yapılan açıklamada, Meral Akşener tüzüğün 11. maddesinin ihlali nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası talebiyle tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildiği açıklanmıştı.

MHP Tüzüğü'nün 'Partili Üyelerin Görev ve Sorumlulukları'nı düzenleyen 11. maddesi şöyle:

"MADDE 11- Parti üyeleri;

a. Parti içinde karşılıklı sevgi, saygı ve ahlâk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre birlik ve beraberlik içinde çalışmayı,

b. Partinin yetkili kurullarınca alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi,

c. Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve yaymayı,

d. Seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için güçleri nispetinde çalışmayı,

e. Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.'

İşte Akşener'in MHP'den ihraç edilmesinin gerekçesi..

fft16_mf7625155.jpeg

MERAL AKŞENER KİMDİR?

1956 yılında İzmit'de dünyaya gelen Meral Akşener doğma büyüme buralıdır. Akşener İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunudur. Ardından Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını tamamlamıştır.

Meral Akşener siyasi kariyerine başlamadan önce Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders vermiş ve Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde de bulunmuştur.

Akşener, 20. ve 21. dönem DYP, 23. 24. ve 25. dönem MHP milletvekili olarak görev yapmıştır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde milletvekili adayı gösterilmemiştir.

Şimdilerde ise adı MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevkine karar verilmiştir.