Menderes Türel'den Kılıçdaroğlu'na 'Manavgat' tepkisi

Menderes Türel'den Kılıçdaroğlu'na 'Manavgat' tepkisi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen'in, sel felaketi yaşanan ilçede kurulan afet kurulundan kendisinin haberi olmadığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Türel, sel felaketi yaşan

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısına katılan Menderes Türel, geçen cumartesi günü Manavgat'ta yaşanan sel felaketi sonrası belediye başkanı Şükrü Sözen'in açıklamalarına tepki gösterdi. Sözen'in "Manavgat Kaymakamı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Büyükşehir Belediyesi ilçe koordinatörü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürü gelip, burada afet kurulu kuruyor. Benim bundan hiçbir bilgim yok. Belediyemizin hiçbir bilgisi yok" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Menderes Türel, belediyecilikte mazerete yer olmadığını kaydetti. Türel, şöyle konuştu:
 
"Ben böyle bir kurulu kim kurmuş, nasıl kurmuş bilmiyorum. Varlar mı yoklar mı onu da bilmiyorum. Ama ben ilçe belediye başkanı olsam, beni kapıdan atsalar bacadan girerim. Ne demek bir ilçe belediye başkanının böyle bir mazeretin arkasına sığınması? Böyle bir bahane olur mu? Önce gidip o belediye başkanına Manavgat'ın en çukur mahallesinde onlarca, yüzlerce inşaatın, apartmanın ruhsatını veriyorken, yağmur suyu drenaj kanallarını niye yapmadığını sormuyorlar? Gittik gördük. Çukur bir mahalle. Baktım etraf apartmanla dolu. Sen yağmur suyu drenaj kanalı yapmadan apartmanlara ruhsat veriyorsun. Ondan sonra da sel geldi diye beni komisyona almadılar diye mazeret üret. Geç bunları. Afet var, gidecek neredeyse o kurul, kendisi bulacak, çalışacak."
 
DRENAJ KANALLARINA KÜRDAN BENZETMESİ
 
Kendisinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte bölgeye gittiğini hatırlatan Türel, "Gidip baktık. Gördük ki, sular altında kalan iki mahalle çukurda. Bir baktık ki, kürdan kadar göstermelik yağmur suyu drenaj kanalı var. Bu afetin ne zaman geleceği belli olmuyor ki. Gelişmiş ülkelerde, şehirlerde önce yağmur suyu drenaj kanalı, ondan sonra altyapı yapılır. Daha sonra apartman ruhsatları verilir" diye konuştu.
 
MANAVGAT'A DA YAPACAĞIZ
 
Büyükşehir Yasası'nın çıkmasıyla birlikte Antalya genelinde bu tür altyapı yatırımlarının Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğuna geçtiğini de hatırlatan Türel, "İyi ki büyükşehir yasası çıkmış. Biz önce motopomplarla suların tahliyesini sağlayacağız. Bu tahliye yeterli de değil. Oraya aynı Antalya'ya yaptığımız gibi yağmur suyu drenaj kanalları yapacağız. Bugün Antalya'nın ana yollarında niye o sel görüntüleri olmuyor. Alt geçitlerde bile ayağımız ıslanmıyor. 5 senede 80 kilometre drenaj kanalı yaptık" dedi. 
 
PASTA KESİP OYNAMAYA VAKİT VAR
 
Menderes Türel, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sel felaketinin yaşandığı gün CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın oğlunun Antalya'da yapılan düğün törenine katılmasını eleştirdi. Türel, "Başkanın kendisine de söyleyeceğim. Öyle bir kurul kurulmuş mu onu da bilmiyorum açıkçası. Ama kaymakam bey kurmuş galiba. O zaman Kılıçdaroğlu, Muhittin beyin (Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek) yaş günü pastasını kesiyorken niye Manavgat'a gitmemiş? Ben de onu sorarım. Zil takıp Antalya'da oynuyorken düğünlerde, niye Manavgat'taki sel felaketine gitmemiş? İki gün Antalya'daydı. Ben diyorum ya Türkiye'de muhalefet yok. Biz herkesten çok istiyoruz Türkiye'de güçlü muhalefet olmasını" diye konuştu.