Melih Gökcek'e Şok

Melih Gökcek'e Şok

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Arınç'ın Gökçek hakkındaki sözleri üzerine harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili Ankara'nın parsel parsel satılması, plan değişiklikleri süreçlerine ilişkin açıklamalarını yargıya taşıyarak Gökçek hakkında görevi kötüye kullandığı, menfaat sağladığı iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Cumhuriyet savcılarının işini kolaylaştırdık, suç duyurusunda bulunduk, yıllardır bunları söylüyoruz ve mücadele ediyoruz 300 davamız var. Bu sürecin kapanmasına izin vermeyeceğiz, tanık ve itiraflar ortada, hükümet sözcüsü Gökçek’i ihbar etti "dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'in kendisini "paralel yapının adamı" olarak suçlamasına verdiği cevapta "Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika'ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Seçimlerde oy isterken, bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapı ile ilgili tek bir kötü söz çıkmamıştır" demişti.