Mehmet Şimşek'ten Feyzioğlu'na 'Van' cevabı

Mehmet Şimşek'ten Feyzioğlu'na 'Van' cevabı

Feyzioğlu'nun Danıştay töreninde yaptığı 'Hükümet Van'da hiç bir şey yapmadı' eleştrisine Bakan Şimşek'ten cevap gecikmedi ve Van'da yardımlarını açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Van depremiyle ilgili sözlerini rakamlarla yalanladı. Şimşek, 2011'de gerçekleşen depremin ardından Van'a toplamda 5.2 milyar liralık yardım yapıldığını bildirerek, "Biz sosyal devletiz. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Feyzioğlu'nu eleştiride bulunurken daha insaflı ve gerçekçi olmaya davet ediyorum" dedi. Danıştay'ın 146'ncı kuruluş yıldönümü töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağı yalan" diyerek itirazda bulunduğu Feyzioğlu'nun iddialarına Bakan Şimşek, jet yalanlama geldi. Şehre yapılan yatırımlarda en büyük payın TOKİ'ye aktarılan tutar olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti: "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız aracılığıyla TOKİ'ye bugüne kadar tam 2 milyar 362 milyon liralık kaynak aktardık. Bu sayede Van'da yaklaşık 18 bin konut yapıldı. Böylece öncelikli olarak tabii ki ev sahiplerine konutlarını verdik. Daha sonra kalan konutlar da kura yoluyla kiracılara satıldı. TOKİ halen orada konut yapmaya devam ediyor."
SADECE EV YAPMADIK
Bakan Şimşek, Van'a yapılan yardımların sadece konutla sınırlı kalmadığını belirtti. Şimşek, acil ve insani yardım ile altyapı iyileştirmeleri kapsamında da büyük bir tutarın aktarıldığını söyledi.
ŞEHİRDE MODERN KENTLER KURULDU
23 Ekim ve 9 Kasım'da Van'da yaşanan ve 644 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından TOKİ tarafından bölgede yaklaşık 18 bin konut yapıldı. Köylerde yaşayan vatandaşlara da destek sağlandı. Köylerde 9 bin 500 aile konut, 3 bin 500 aile de ahırdan hak sahibi oldu. Halen konteyner kentlerde, ev kiralarının vakıf tarafından karşılanmasını kabul etmeyen 44 aile yaşıyor.