Mehmet Şimşek İddiası

Mehmet Şimşek İddiası

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü ve Davutoğlu’nun kuracağı partide yer alacağı iddia edildi.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma hazırlıkları devam ediyor. Babacan, kurucusu olduğu AKP’den istifa ederek yeni partinin sinyallerini resmen vermişti. Kulislerde ise eski Maliye Bakanı Şimşek'in Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide yer alacağı konuşuluyordu. Mehmet Şimşek, yeni parti iddialarını reddetmemiş, "Zamanı gelince konuşuruz" açıklamasında bulunmuştu.

ŞİMŞEK, DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ; PARTİSİNDE YER ALACAK

Gazete Duvar’ın kulis haberine göre eski Maliye Bakanlarından Mehmet Şimşek, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partide yer alacağı iddia edildi. Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Davutoğlu ile görüştüğünü anlatan eski bir siyasetçinin "Şimşek bizimle" dediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adı yeni kurulacak partilerin ekibinde geçen Mehmet Şimşek’le bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan’ın bu görüşmede Şimşek’i partide kalması için ikna etmeye çalıştığı ancak Şimşek’in bunu kabul etmediği belirtilmişti.