Mehmet Görmez Vahdet Konferansına Katılacak

Mehmet Görmez Vahdet Konferansına Katılacak

Mehmet Görmez’in de katılacağı Vahdet Konferansı 4- 6 Aralık’ta Tahran’da düzenleniyor

Yüce islam peygamberinin kutlu doğumu çerçevesinde İran’da kutlanmakta olan “Vahdet haftası” etkinlikleri içinde İslami Vahdet konferansında, söylemden amele vurgusu yapılacak.

İran’da bu yıl yapılacak uluslararası 31. İslami vahdet konferansı “Vahdet ve Yeniden İslam medeniyetinin zarureti” başlığı ile yapılacak. 4/6 Aralık tarihlerinde yapılacak vahdet konferansına Türkiye’den de bir çok alim ve düşünür katılıyor. 

Ekran Gazetesi'nin bildirdiğine göre, Diyanet İşleri eski başkanı Prof. Mehmet Görmez ve SP heyetinin de yer aldığı çok sayıda Türkiye'den çok sayıda kişinin katılacağı vahdet konferansında Vahdet’in söylemden amele vurgusu yapılacak.

İslam Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Kurumu Başkanı Ayetullah Muhsin Eraki düzenlediği basın toplantısında 93 ülkeden 500’den fazla alim, düşünür ve fikir adamının katılacağı toplantının bölge şartları dikkate alındığında önemli olduğunu söyledi. Ayetullah Eraki, basın toplantısı kapsamında  aralarında Türkiyeli gazetecilerin de bulunduğu bir gruba yaptığı özel açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Vahdet için  artık söylemden eyleme geçme zamanı gelmiştir. Bu alanda bütün kurumların  çalışma yapması gerekiyor. İster, siyasi, ister kültürel, ister sosyal her alanda çalışma yapan kurum ve kuruluşlar vahdetin söylemden pratiğe geçmesi için programlar yapması gerekir. Bu yönde yapılacak en önemli çalışmalardan biri bilgilendirme ve bilinçlendirmedir. Tekfirci anlayış ve tekfirci düşünceye karşı bilgilenme ve bilinçlenme bütün kamuoyunu kapsamalı. Vahdet anlayışı genelleşmeli, halkın tamamını kapsamalı. bu eğitim kurumlarından başlayarak bütün alanları kapsayan, kültürel kurumlar, medya organları gibi etkin alanlar, tekfirci anlayışın tehdit ve  tehlikeleri anlatılmalı, zira bu tehlike ve tehditler bizim bütün toplumları etkisi altına alabilecektir. Gelişme ve kalkınma gibi bir hedefimiz de varsa, vahdetsiz, birlik ve beraberliksiz bu olamaz. Farklılıklarımız olsa da ortak noktalarda buluşarak el ele verip, ortak noktalarımızı güçlendirip geliştirelim. Biz aynı kitaba inanıyoruz, aynı kıbleye yöneliyoruz. Hepimiz aynı resulün bağılılarıyız. Hepimizin peygamberi resulü ekremdir. Hepimizin peygamberi olan resülü ekrem dünya barışının kurucusudur. Ve biz Müslümanlar hepimiz kardeşiz. Bu kardeşlik bütün insanlığı kapsayacak kadar genişleyebilecektir.

İnanıyorum ki,  İŞİD sonrası her şey daha  iyi olacak.  Şartlar, Müslümanları birbirlerine karşı daha bir yakınlaştıracak, tekfirci anlayışı daha bir uzaklaştıracak kendisinden. Tabi ki bunun için daha fazla çalışmak gerekiyor. Alimler, düşünürler, sorumluluk bilincinde olanlar yazar ve sanatçılar, hatta siyasetçiler de bu alanda çalışmalılar. Siyasetçiler en azından kendi çıkarları için olacak vahdet ve birlik için çalışmalılar. Vahdeti güçlendirecek çabalar içinde olmalılar.

Türkiye’de vahdet anlayışı içinde olan, vahdet içinde olan değerli misafirlerimiz var. Sayın Saadet Partisi heyeti her zaman programlarımıza, etkinliklerimize katılıyorlar. Bu programlarımızda da hem Saadet Partisi yetkilileri hem değerli alimler var. Değerli Diyanet işleri eski başkanı sayın  Prof Mehmet Görmez de katılacaklar arasında. Türkiyeli değerli şahsiyetler her zaman iyi bir katılım göstermiştir geçmişte. Bu programda da öyle olacak. Vahdet konusunda Türkiyeli değerli alimlerle daha yakın işbirliği olacak”