Mehmet Görmez: Gazze'den Vazgeçmeyeceğiz

Mehmet Görmez: Gazze'den Vazgeçmeyeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gazze'de Necmeddin Erbakan Yetim Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada...

Gazze'yi ziyaret eden Mehmet Görmez, Cibaliya Mülteci Kampı'nda Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği finansmanıyla inşa edilen merkezin açılışına katılarak kurdele kesti.

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ve birçok Filistinli'nin katıldığı açılışta konuşma yapan Görmez, Necmeddin Erbakan Yetim Merkezi'nin, Gazze'deki yetimlere yardım hizmetleri sunacağını belirtti.

''BU ŞEHADET ONLARIN İZZETİDİR''

Gazzeli yetimlerden bahseden Görmez, "Gazze'de babası işgalci İsrail askerleri tarafından şehit edilenlerin bu şehadet ile gurur duyması gerek. Çünkü bu şehadet onların izzetidir" dedi.

''YAKIN ZAMANDA ÖZGÜRLEŞTİĞİNE ŞAHİT OLACAĞIZ''

Yetimlerle olmaktan onur duyduğunu ve yetimlerin İslam dünyasının izzetini temsil ettiğini belirten Görmez, Türk halkının ve hükümetinin Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayarak, "Gazze'den vazgeçmeyeceğiz. Yakın zamanda özgürleştiğine şahit olacağız" diye konuştu.

Daha sonra Gazze'nin en büyük camisi olan Büyük El-Ömer'i Camisi'ni (Ulu Cami) ziyaret eden Görmez, burada düzenlenen Miraç Kandili etkinliğine katıldı.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığının resmi daveti ve Miraç Kandili dolayısıyla Filistin'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, beraberindeki heyetle dün sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ne gelmişti.