Mehmet Göktaş: Halkını Katliama Uğratan Siyasetçiler

Mehmet Göktaş: Halkını Katliama Uğratan Siyasetçiler

Mehmet Göktaş "Halkını Katliama Uğratan Siyasetçiler" Başlıklı Yazısında Amerika Kuzey Kore Gerilimini Değerlendirdi.

Biliyor musunuz, peygamberlerin en büyük özelliklerinden biri, kendisine inanan ve tabi olan insanları koruması, üzerlerine kol kanat germesidir. Hatta sadece kendisine iman edenleri değil, iman etmeyenleri, düşmanlarını bile korumuş, bir savaş en az ne kadar az ölümle neticelenirse öyle yaparlardı.

Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın en büyük başarılarından birisi, yirmi üç yıl içerisinde sıfırdan başlayarak bir din, bir devlet, bir medeniyet kurmuş, defalarca savaşmış, sonunda kimseye nasip olmayan bir zaferle neticelenmiş, fakat bütün bu esnada hem Müslümanlardan şehid olanlar hem de düşman taraftan ölenlerin sayısı toplam yedi yüz elliyi geçmemiştir.

Çünkü peygamberler aynı zamanda en ideal siyasetçilerdi. Siyasetin en büyük ölçüsü de bu olmalıdır.

Bir sohbet esnasında Yahudilerin büyük siyasetçiler olduğunu söylemiştik de hocalarımız buna itiraz etmişler, onların tarihin çeşitli dönemlerinde ikide bir katliama uğradıklarını, bunda siyasilerinin büyük rol oynadıklarını örnekleriyle sıralamıştı.

Halkını katliama uğratmaktan söz ediyoruz ya, zannedersem hepinizin aklına ilk gelen isim Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong' un olmuştur.

Manyaklıkta ve çılgınlıkta Trump ondan geri kalmaz fakat katliama uğrama ihtimaliyle karşı karşıya olan her halde Amerika değil Kuzey Kore insanıdır.

Kuzey Kore her ne kadar nükleer güce sahip olsa, Amerika'yı vurabilecek füzeleri söz konusu olsa da, unutmayalım ki Amerika ile asla kıyaslanamayacağı gibi, Amerika'nın nükleer silahları şu anda Kuzey Kore'yi kuşatmıştır, kıyılarındadır.

Daha önemli, daha tehlikeli olanı söyleyelim mi? Amerika uzak doğu insanına karşı oldukça acımasız, insafsız vicdansızdır. Uzak doğu insanı Amerika ve Avrupa'nın gözünde ezilmesi gereken böcek sürüsü, haşerattır. Bunu ikinci dünya savaşında Japonya'ya gösterdiği gibi Vietnam'da da göstermiştir.

Amerika eğer nükleer bir saldırı düşünüyorsa bunun zeminini oluşturmak için Kuzey Kore'nin aptal lideri tam da aradığı kişidir. Biraz da Amerika'nın ötekileştirmesiyle bu rolü en güzel bir şekilde oynayacaktır. Yani Amerika uzak doğunun şahsında bütün bir dünyaya nükleer bir ders vermek istiyor galiba.

Mesele dönüyor dolaşıyor Kuzey Kore'nin liderinde düğümleniyor. Eğer halkını nükleer bir felakete sürüklemek istemiyorsa kendine verilen rolü reddetmelidir. Haritaya baktığınızda Amerika ile savaşması gereken son ülke Kuzey Kore'dir. Gerçek böyle iken her gün bir adım daha halkını katliama sürüklemektedir.

Böylesi lider tiplerine çok dikkat edilmelidir. Nefsi, egosu ve tapındığı süfli duygu ve değerler uğruna insanlığa büyük acılar yaşatmaktadırlar.

Biz burada haklıyı ve haksızı değerlendirmiyoruz, insanlığı ve özellikle bir ülkeyi acilen katliamdan uzak tutabilmekten söz ediyoruz.

doğruhaber