Mehmet Göktaş: Gasp Edilen Evinizin Önünden Ayrılmayın

Mehmet Göktaş: Gasp Edilen Evinizin Önünden Ayrılmayın

Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş'ın yazısını iktibas ediyoruz.

Daha önceki yazdıklarımızla çelişiyor gibi görülebilir; fakat Filistin davasını en belirgin şekilde ifade yolu “Toprak Günüdür”

Daha önce çoğumuzun öne çıkardığı mesele Kudüs ve Mescidi Aksa idi. Tamam, bunları da unutmayalım, ümmetin yüreğini Filistin davasına bağlı tutmak için elbette Kudüs, Mescidi Aksa, Mirac gibi değerler öne çıkarılacaktır.

Fakat bunların hiç birisi yurtlarından çıkarılmış milyonlarca Filistinli gibi bir potansiyel olmadığı gibi, söz konusu milyonlarca Filistinlinin gasp edilmiş topraklarını talep için doğrudan hedefe yönelmek gibi etkili olmayacaktır.

Aslında terör ve gasp devleti israil kurulduğu günden itibaren hırsızlıkla, işgal ile gasp ile elde ettiği topraklar üzerinde oturmaktadır.

Fakat Filistinliler özellikle 30 Mart 1976 yılında önemli miktarda gasp edilen toprakları için o tarihi ‘Toprak Günü' ilan etmişler ve bu topraklara karşı yürüyüşe geçmişlerdir. Terör devletini oldukça panikleten bu yürüyüş siyonistleri kudurtmuş, son rakamlarla yirmi iki Müslümanı şehid etmiştir.

Filistinli Müslümanlar yönlerini ve yüzlerini topraklarından çevirmemelidir. Çünkü dünya kamuoyu önünde sergilenen bu sahne şimdiye kadar yapılanların en etki i olacağı anlaşılmaktadır. Üstelik bu toprakların Filistinlilere iadesi için Birleşmiş Milletlerce alınmış bir karar da vardır.

Sizin eviniz ve topraklarınız zorba birileri tarafından gasp ve işgal edilmiş, siz de o evin önünden hiç ayrılmıyorsunuz ve gasıplardan evinizi ve topraklarınızı istiyorsunuz, bundan hiç vaz geçmiyorsunuz. Gasıplar sizi beklediğiniz noktadan arada püskürtmeye çalışsalar da siz yine aynı noktaya gelip taleplerinizi dillendirmeyi sürdürüyorsunuz.

Böyle bir fotoğraf canlandırın. İnsanlığın en meşru ve masum fotoğrafıdır bu. Allah'ın izniyle etkisini gösterecektir.

Bu eylemler Filistin ağırlıklı olarak devam etmelidir. Filistin dışındaki Müslümanlar olarak bu etkinlikler desteklenmeli dünyanın gözünün içine iyice sokulmalıdır.

Unutmayalım ki gasp edilen evimizin önünden ayrıldığımız gün gasıplar bizim bunu kabullendiğimizi, artık evimizden vaz geçtiğimizi zannedecektir.

Dünya Müslümanları olarak Kudüs'ü, Miracı gündemde tuttuğumuz kadar bu meseleyi gündemde tutmak daha önemlidir.