Mehmet Bekaroğlu CHP'ye nasıl gitti din mi değiştirdi?

Mehmet Bekaroğlu CHP'ye nasıl gitti din mi değiştirdi?

CHP saflarına katılan Mehmet Bekaroğlu aldığı tepkileri değerlendirdi, Bekaroğlu 'CHP'ye gidince din değiştirmişim gibi algılandı' dedi.

Muhafazakar partiden soldaki CHP'ye geçen Profesör Doktor Mehmet Bekaroğlu tercihiyle ilgili ilk kez konuştu.

Gelen tepkileri yorumlayan Bekaroğlu, "Muhafazakar partiden CHP'ye gidince din değiştirmiş gibi algılanıyor. Halbuki öyle bir şey yok din değiştirmiş değilim" dedi.

Yeni partisi CHP'nin kurultayından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Mehmet Bekaroğlu, parti değiştirmesiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesinde yer alan Bekaroğlu, 2 sebeple CHP'ye katıldığını açıkladı. 

KİM TEKLİF ETTİ?

Mehmet Bekaroğlu CHP'ye girmesi yönündeki teklifin doğrudan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini açıkladı ve "Benim için CHP'ye geçmek kolay olmadı. Sayın Kılıçdaroğlu beni davet ettiler, düşüncelerimi sordular. Sonra kendileri yeni dönemde konuştuğumuz konuları birlikte yapalım diyerek davet etti" dedi. 

ÇOK KOLAY OLMADI

CHP'ye geçişinin kendisi için çok kolay olmadığını belirten Mehmet Bekaroğlu partiye girişinde iki noktanın etkili olduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin "Türkiye'deki kimlik siyasetinin ülkeyi uçuruma doğru götürmesi" olduğunu söyleyen Bekaroğlu, ikincisini ise CHP'nin yeni dönemde daha sosyal demokrat bir parti olmayı planlaması olarak açıkladı. 

"Benim için zor bir karardı" diyen Mehmet Bekaroğlu, "Sol siyaset eşitliği kardeşliği esas alır. CHP sosyal demokrat politikalar geliştirecek. Bu benim öteden beri izlediğim çizgi CHP bu çizgide olursa ben burada siyaset yapabilirim diyerek geldim" dedi. 

DİN DEĞİŞTİRMEDİM

İzlediği siyasi çizgide CHP'ye geçişiyle tutarsızlık göstermediğini savunan Mehmet Bekaroğlu çevresinden gelen eleştirilere de yanıt verdi.

Türkiye'de solun muhafazakarlık karşıtı gibi algılandığını vurgulayan Bekaroğlu, "Parti din gibi algılanıyor. Muhafazakar partiden CHP'ye gidince din değiştirmiş gibi algılanıyor. Halbuki öyle bir şey yok din değiştirmiş değilim" dedi.  

RADİKAL BİR İŞ YAPTIM BENİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Eski yol arkadaşlarına da seslenen Mehmet Bekaroğlu çizgisinde değişim olmayacağını belirterek, "Tabii tepkiler olacak belli bir çevrede siyaset yapmışım. Elbette tepkiler gösteriyorlar herkesi anlıyorum çok radikal bir iş yaptığımın farkındayım beni izlemeye devam edin. HAS Partide nasıl siyaset yapıyorduysam burda da aynı şeyleri yapacağım. Bu bir kürsüdür bir imkandır bu kürsüde Bekoroğlu hak mücadelesi verecek" dedi.