Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Meclis"i Ekşi (mi) yönetecek

 
Dilerim bir ekşilik olmaz.

En yaşlı üye sıfatı ile, ilk oturumu Oktay Ekşi yönetecek.. İlk başkan seçilene kadar da o koltukta oturmaya devam edecek.. Tabi seçilirse. CHP de bunu düşünerek Ekşi"yi aday göstermiş olmalı. En yaşlı üyelerin böyle bir rüçhan hakkı var.

Bu Meclisi 3 olay bekliyor.. Ergenekon"un tutuklu sanıkları yemin edecek mi?

Hadi dışarıdakiler çıkar gelir de, tutuklular için durum karışık..

BDP"liler yine Kürtçe yemin etmek isterlerse Ekşi ne yapacak?

Meclise başörtülü aday seçilirse, ne olacak?

Oktay Ekşi"nin eşi Aysel Ekşi, ÇYDD"nin Başkanı Aysel Çelikel"in yakın arabası.. Aysel Çelikel Murtaza Çelikel"in eşi.. Murtaza Çelikel Konyalı, Ecevit"in sağ kolu idi bir zamanlar. Seyfettin Gürsel, Asaf Savaş Akat, o grubtan. İşadamı. CHP"deki muhafazakar açılımının perde gerisindeki isimlerden biri.. Ama eşi ÇYDD"nin başkanı.. Muhafazakar bir beyin çağdaş hanımı..

Çok renkli bir Meclis olmayacak bu Meclis ama açılışı renkli olacak..

Meclis dengesini iki parti belirleyecek. AK Parti"nin oyları %50"yi aşacak mı, MHP baraj altında kalacak mı? Bir de BDP"nin grub kurup kurmayacağını görmek gerek..

Ekşi, 27 Mayıs"ı savunan, Laikçi, Kemalist bir isim..

27 Mayıs"ta bir grub gidip "emrinizdeyiz" demiş ve ilk iş olarak "Ezanın Türkçe okunması" için dilekçe verip basına açıklaması yapmışlardı. Altan Öymen, Coşkun Kırca, M. Aksoy filan gibi birkaç kişi daha vardılar..

İşe bakar mısınız, o makam "Hilafetin mana ve mefhum olarak içinde mündemiç olduğu" bir makam.. Yani demem o ki, Laikçi Ekşi, o koltuğa "Fırak giymiş bir şeyhülislam" sıfatı ile oturacak!

Hani yakışır aslanıma. Zaten üyesi olduğu parti de, Hilafet fonunun parası ile kurulup, sonra şahıslara temlik edilen, daha sonra da Laikçi CHP"nin intifaına ve yönetimine devredilen İş Bankasının "nev-i şahsına münhasır ortağı" değil mi?

CHP bu. Hem solcu, hem Kapitalizm"in sembolü olan bir logoya benzerliği ile dikkat çeken bir bankanın patronu.. "Anayasal eşitlik" CHP"ye sökmüyor nitekim..

CHP, çelişkiler partisi. Baksanıza, Baykal"ı tasfiye edip Kılıçdaroğlu"nu oraya taşıyan Sav bir anda liste dışı kaldı.. Sen git, sağa lider olması düşünülen Haberal"ı al, ki o Haberal, Ecevit"in ölümünden sorumlu tutulan derin bir adam olsun, o kişiyi al Zonguldak"tan aday yap.. Hangi akla hizmet ediyorlarsa.. Haberal içeride. Bakalım onun adına bu kampanyayı kim yürütecek.. Sağa lider yapılması düşünülen bir başka isim Süheyl Batum. O da siyasi geleceğini CHP"nin geleceği ile tevhid edenlerden.. Batum, parti içinde tasfiye edilecek olursa birileri için Baykal örneğinde olduğu gibi, avcısının sofrasında kolay bir lokma olarak orada duruyor olacaktır..

Sağa kapılarını açan CHP, solun güçlü adamlarına kapısını kapatmakta tereddüt etmedi..

BDP varken CHP"ye Kürt oyları zor gelir.. Kulağına kar suyu kaçan Alevilerin de artık CHP"ye kolay kolay oy vermesi düşünülemez.. Onun için Alevi oyları üzerine yapılan hesap da tutmaz.. Belki bir alışkanlık olarak bir süre daha devam etse de, kimse Kılıçdaroğlu"nun aşkına CHP"ye oy vermez. Özellikle de gençler.. Gençler artık Dersim"in kayıp kızlarının hikayesini, Tenkil, tedip, tehcir politikalarının arkasında kimlerin olduğunu biliyorlar. Cellatlarına zor oy verir onlar.

CHP ve MHP, "endişeli Ergenekoncu" havasında.. Herkese kapılarını açmadılar, ama sadakatlarını göstermek için olsa gerek, sembol isimleri listelerine almaktan da çekinmediler..

CHP"nin bir çelişkisi de burada ortaya çıktı. Dokunulmazlıklara güya karşı çıkan CHP, Silivri"den adam kaçırmak için dokunulmazlık zırhını kullanmak için kolları sıvamakta tereddüt etmedi..

Hani bu adamlar seçilir ve Meclis"e girerlerse ve bu süre içinde dava sonuçlanır ve diğer sanıkların mahkumiyeti kesinleşecek olursa, merak ediyorum CHP ve MHP ne yapacak? Bu kişilerin hali ne olacak!

Benim bu konuda merak ettiğim bir şey var. CHP ve MHP için bu karar bir sorumluluk mu, yoksa bir mecburiyet mi idi.. Bana kalırsa CHP ve MHP başına iş alıyor. Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder derler. Bu yarım Ergenekonculuk da her iki tarafa birden zarar verir. Bunlar nasıl darbe yapacaktılarsa, bu ekibin en akılıları bunlarsa.. Bu adamlar mı Psikolojik harp uzmanları.. Bunların darbe dedikleri 12 Eylül"den intihal. Amerikalıların öğrettiklerinden akıllarında kalanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar demek ki. Öyle ya ellerinde silah var.. Akıl ve vicdana ne gerek var ki.

Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1919 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar