Meclis Başkanlığı için ilk Aday Belli Oldu

Meclis Başkanlığı için ilk Aday Belli Oldu

Selahattin Demirtaş, HDP'nin meclis başkanı adaylarının Dengir Mir Mehmet Fırat olduğunu söyledi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada TBMM Başkan adaylarının HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat olduğunu söyledi. Demirtaş, "Biraz önce partimizin grup toplantısını yaptık. Arkadaşlarımızın önerilerini aldık. Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat'ı HDP'nin meclis başkanı adayı olarak göstereceğiz. Hayırlı olsun" dedi.

"BİZİM KATI TUTUMLARIMIZ YOK AMA..."

Koalisyon görüşmelerine ilişkin konuşan Demirtaş, "Bizim çok katı tutumlarımız yok ama ilkelerimizden taviz verecek bir esnemeyi bizden beklemesinler. Bizim tavrımız bu olacaktır" diye konuştu.

BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMIYORUM

MHP'ye yanıt veren Demirtaş, "Ben ciddiye almıyorum. Aldıkları oyun hakkını veremeyen partilerle biz neyi tartışacağız. Biz yüzde 13 almış bir partiyiz. Kendileri meşruiyetini nereden alıyorlarsa biz de oradan alıyoruz. Bu tür açıklamaları saygısızca kabul ediyorum. Ben kendilerini çok da muhatap almıyorum. Eşit milletvekili sayısına sahibiz mecliste. Herkes bu duruma dikkat ederek konuşmalı. Herkes kendi seviyesiyle halkın huzurundadır. Halkımız takdir ediyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN  MİLLET ÇÖZER AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın "Koalisyon kurulamazsa millet çözer" açıklamasına cevap veren Demirtaş, "Halk çözer tabi. Bunu yeni bir şey buymuş gibi sunmamak lazım. Şu anda erken seçim konuşma yanlış olur. Türkiye'yi yönetecek en demokratik seçenek HDP'li seçimdir" dedi.