MEB Dijital Olarak Teyakkuzda

MEB Dijital Olarak Teyakkuzda

Dershane düzenlemesini de içeren yasa ile yönetim kademelerinde paralel temizliğe hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, dijital olarak da teyakkuzda.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde yer alan bakanlık hattı haricindeki tüm ADSL, VDSL, 3G, Wireless internet bağlantılarının acilen iptal edilmesini istedi. Bazı bakanlık personelinin ve kurum dışından kişilerin uygulanan güvenlik duvarını aşmaya yönelik tutumlarda bulunduğunu belirten Tekin, söz konusu hatları iptal etmeyenler hakkında kanuni sürecin başlatılmasını emretti.

Sınavlar öncesi gelecek muhtemel siber saldırılara karşı çalışmaların acilen tamamlanmasını isteyen Tekin, MEB personelinin, ilgili kanun ve yönergeler hakkında bilgilendirilmesi talimatı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, TTVPN Metro İnternet Projesiyle bütün ağları birleştirdi. Ancak bazı personel ADSL, VDSL, 3G ve wireless'ten bağlantı yapıyordu. Bakanlıktaki bu tedbirlerin benzeri diğer kurumlarda da uygulanıyor. 30 Mart öncesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun da yazılımlara sızılarak sonuçlara şaibe bulaştırılmak istendiği iddia ediliyor.

Türkiye